Christelijke Muziek & Concertagenda

Koperkwintet Pelgrim Brass met orgel in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Koperkwintet Pelgrim Brass met orgel in Westerkerkmuziek
Datum:
26 mei 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Koperkwintet Pelgrim Brass met orgel in Westerkerkmuziek
Op 26 mei om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door het koperkwintet ‘Pelgrim Brass’ m.m.v. de organist Gerard van der Zijden. Eén van de trompettisten van het ensemble is de uit Veenendaal afkomstige Bas Duister.
De schilderachtige wijk van historisch Delfshaven is één van de mooiste stukjes van Rotterdam is. Het is ook niet vreemd dat de jonge talenten van Pelgrim Brass elkaar hier tegen het lijf zijn gelopen. Aan inspiratie geen gebrek op de plek van de ‘Pilgrim Fathers’. Deze thuishaven heeft voor het koperkwintet gezorgd voor een nieuwe kijk op het maken van programma’s en het schrijven van muziek. Het ensemble is in 2013 voor het eerst bij elkaar gekomen en direct was er een muzikale klik. Na concerten met orgel, een eigen ‘fairy tale’ en het spelen op festivals is het ensemble in Augustus 2015 verder gaan zoeken naar de achtergrond van de Pilgrim Fathers. Een dagboek van één van de pelgrims en de negende symfonie van Dvorak waren de rode draad door de ‘Pelgrim Expeditie’ tijdens het Grachtenfestival. Het ensemble focust zich vooral op het maken en spelen van eigen programma’s en gaat verrassende verbintenissen met andere artiesten aan zoals optreden met een volledig fanfare orkest, solo of als kwintet. Daarbij is het ensemble ook niet vies van een stukje volksmuziek of een ‘blue note’. In de herfst van 2014 ontstond een samenwerking met organist Gerard van der Zijden waarmee het kwintet zijn eerste CD heeft opgenomen onder de titel ‘Organic Brass’ in samenwerking met STH Records. Het programma van dit concert is gevuld met arrangementen van de muzikanten zelf, gaat als een tijdreis door vele stijlen en bevat diverse verrassingen. De entree is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Koperkwintet Pelgrim Brass (Bas Duister, trompet, Ferdi Seelbach, trompet, Harry Stens, hoorn, Alejandro Luque Belmonte, trombone, Stefan Knuijt, bastuba) en organist Gerard van der Zijden

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-05-19 20:56:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar