Christelijke Muziek & Concertagenda

Eric Koevoets opent met 'Liebestod' Muziekzomer Lambertus Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Eric Koevoets opent met 'Liebestod' Muziekzomer Lambertus
Datum:
22 mei 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u

Omschrijving:

Onder de titel ‘Liebestod’ laat Eric Koevoets orgelwerken horen van Bach, Liszt, Franck en Wagner, die de luisteraar niet onberoerd kunnen laten. Het concert op 22 mei a.s., tevens onderdeel van de jaarlijkse themaserie van Rotterdam Orgelstad, vormt de hartstochtelijke opening van een nieuwe enerverende muziekzomer vol klinkende namen in de Sint Lambertuskerk. Eric Koevoets draagt dit recital op aan Jet Dubbeldam, zijn orgeldocente aan het Rotterdams Conservatorium en voormalig stadsorganiste van Rotterdam, die onlangs is overleden. Het concert begint om 20:00 uur, de toegang is vrij met een collecte na afloop ter bestrijding van de kosten. Voorafgaand geeft Eric Koevoets om 19:15 uur zelf een mondelinge toelichting op het programma.

‘Liebestod’
De liefde, aanleiding voor blijdschap, verdriet en hoop, heeft grote componisten geïnspireerd tot het maken van prachtige muziek. Eric Koevoets, vaste organist van het poëtische Maarschalkerweerdorgel in de Sint Lambertuskerk, neemt de luisteraar mee op het grillige pad van de liefde. Hij opent met het bewogen ‘Praeludium et Fuga in b’ BWV 544 van Johann Sebastian Bach. Daarna volgt Variationen über 'Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen' dat de weerspiegeling van bitter verdriet, maar ook hoop laat zien van componist Franz Liszt. Deze creëerde dit dramatische werk nadat zijn dochter Blandine op 26-jarige leeftijd in het kraambed stierf. De Pastorale van César Franck laat de hoopvolle kant van de liefde ervaren. Het vormt de opmaat naar het ontroerende slot van dit programma, het beroemde Vorspiel und Liebestod uit ‘Tristan und Isolde’ van Richard Wagner. Muziek, die als het ware opstijgt naar de hemel, geheel passend in de mystieke sferen van de Sint Lambertuskerk.

Adres:
St. Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062 VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Eric Koevoets, organist van de Sint Lambertuskerk Rotterdam-Kralingen

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.vensteropmuzieklambertus.com
Email adres:
vensteropmuzieklambertus apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Eric Koevoets.
Telefoon:
0627536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-05-12 17:44:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.