Christelijke Muziek & Concertagenda

Pianist Wouter Harbers in Theater Figi Zeist, Utrecht


Naam:
Pianist Wouter Harbers in Theater Figi
Datum:
1 juni 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u

Omschrijving:

Pianist Wouter Harbers speelt in Theater Figi

ZEIST – Wouter Harbers treedt weer op in Figi. Op 1 juni voert hij zijn pianoconcert ‘Muzikale Wereldreis’ uit in het theater in Zeist. Hij laat luisteraars horen hoe muziek wordt beïnvloed door de plek waar het geschreven is. Dat doet hij samen met The Bach Quartet.

In muziek uit Frankrijk voel je de sfeer van het gemoedelijke Franse landschap. In ‘De poort van Kiev’ van Mussorgsky zorgt het donderende pianospel ervoor dat je die poort bijna voor je ziet. En muziek van verschillende Weense componisten lijkt verdacht veel op elkaar.

Die opvallende connectie tussen locatie en muziek maakt Wouter Harbers duidelijk in ‘Muzikale Wereldreis’. Steeds voert hij een aantal muziekstukken uit die in dezelfde regio of hetzelfde land zijn gecomponeerd. De overeenkomsten zijn dan zelfs voor de ongetrainde pianogenieter te horen. En ook Nederland komt aan bod! Wouter zal muziek van Wibi Soerjadi ten gehore brengen op de prachtige vleugel van Fazioli; Soerjadi’s favoriete pianobouwer.

Klassieke muziek van o.a. Bach, Vivaldi en Debussy komt aan bod, maar ook hedendaagse componist Ludovico Einaudi. Drie stukken dansmuziek uit Spanje (Albeniz), Polen (Chopin) en Hongarije (Brahms) laten de vloer van het theater trillen, en Wouter sluit in stijl af. Daarvoor speelt hij met The Bach Quartet het eerste gedeelte van ‘Piano quintet No.2 in A majeur’ van Dvořák.

Tussen de muziekstukken door vertelt Wouter op zijn eigen, vrolijke manier over de componisten en de achtergrond van de muziek. Zo zorgt hij voor een compleet en onvergetelijk programma! Zie voor meer informatie www.wouterharbers.nl. Kaartjes reserveren kan via www.figi.nl.

Datum: vrijdag 1 juni
Locatie: Theater Figi, Zeist
Aanvang: 20:15
Entree: €18,00

Adres:
Het Rond 2
Postcode:
3701HS
Plaats:
Zeist (Boek overnachting in Zeist)
Dagje uit in Zeist | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Piano (meer pianoconcerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 18,00


Internetadres:
http://www.wouterharbers.nl
Email adres:
wouterharbers apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Wouter Harbers.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-05-05 17:19:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar