Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Harm Hoeve Bolsward, Overijssel


Naam:
Orgelconcert Harm Hoeve
Datum:
10 mei 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
https://www.youtube.com/watch?v=1sFG-lOUKig
Omschrijving:

De organist heeft een boeiend en afwisselend programma samengesteld waarin koraalbewerkingen en literatuur elkaar afwisselen. De vele mogelijkheden van Bolsward's beroemde orgel zullen ruimschoots aan bod komen. Van Händel wordt het bekende Arrival of the Queen of Sheba gespeeld en Bach is vertegenwoordigt met een voorname Preludium en Fuga. Koraalbewerkingen klinken altijd prachtig in Bolsward. Dit keer speelt Harm Hoeve een bewerking over ‘Op bergen en in dalen’ van Feike Asma. Feestelijke en virtuoze klanken zijn te beluisteren Rondo Française van Boëllmann. Omdat op 14 mei de staat Israël 70 jaar bestaat wordt het concert geopend met een fantasie over het Israëlische volkslied. Het concert wordt besloten met een fantasie over bekende hemelvaartsliederen.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Adres:
Groot Kerkhof 26
Postcode:
8701HG
Plaats:
Bolsward (Boek overnachting in Bolsward)
Dagje uit in Bolsward | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Hemelvaart
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.harmhoeve.nl
Email adres:
info apenstaartje harmhoeve.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Harm Hoeve.
Telefoon:
0515-572274


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-05-02 11:23:30

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar