Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelfietstour Wateringen, Zuid-Holland


Naam:
Orgelfietstour
Datum:
19 mei 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
13.00u - 17.00u
Omschrijving:

Op zaterdag 19 mei is er weer de jaarlijkse orgelfietstour onder leiding van Bas de Vroome langs 3 orgels in de regio, een activiteit voor de vriendenkring van de Stichting Kerkconcerten Delft waar iedereen zich bij aan kan sluiten die van mooie muziek en fietsen houdt. De route voert ons deze keer eerst naar Wateringen: de RK St. Jan de Doper kerk aan de Heerenstraat, een neogothische kerk uit 1900 van architect Margry waar een 3-klaviers Adema orgel staat uit 1901.
De tweede kerk is de Protestantse Kerk in het centrum met een in aanleg 2-klaviers Witte orgel waar in de loop der jaren veel aan uitgebreid is. Dit orgel is bekend door de concerten die er regelmatig gegeven worden. Bas de Vroome zal hier ook de fraaie Eijsbouts-beiaard van de kerk laten horen.
De derde kerk is een stukje fietsen naar Kwintsheul waar we de RK Andreaskerk bezoeken. Ook hier staat in aanleg een Adema orgel uit 1901, echter in 1952 gemoderniseerd. Het orgel heeft een omvang van 2 klavieren en pedaal.
Bas de Vroome vertelt in iedere kerk iets over het orgel en de muziek die wordt uitgevoerd en als solist ontmoeten we de klarinettiste Marenka Brussee. Naast solowerk op orgel en klarinet ook samenspel in Prélude, Fugue et Variation van César Franck en het Adagio van Heinrich Josef Baermann, oorspronkelijk voor klarinet en strijkkwintet, voor deze gelegenheid met orgel.
Vertrek vanaf Drogerij 115 in Den Hoorn om 13.00 uur. De route is ca. 20 km en de middag duurt tot 17.00 uur. Ergens op de route is er koffie of thee. Deelname € 10,- Vrienden gratis. Aanmelden via secretarisskd@gmail.com of 06-51146857

Adres:
Heerenstraat 164
Postcode:
2291BL
Plaats:
Wateringen (Boek overnachting in Wateringen)
Dagje uit in Wateringen | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Bas de Vroome - orgel en bijaard
Marenka Brussee - klarinet

Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.kerkconcertendelft.nl
Email adres:
secretarisskd apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van St kerkconcerten Delft.
Telefoon:
0651146857

Kaarten:
vai e-mail reserveren

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-04-25 19:38:01

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar