Christelijke Muziek & Concertagenda

Balkankoor Slavuj Armeense zang en muziek olv Ivo Boswijk Alkmaar, Noord-Holland


Naam:
Balkankoor Slavuj Armeense zang en muziek olv Ivo Boswijk
Datum:
25 mei 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u
Omschrijving:

Armeense klanken in de Amstelkerk

Ken je het geluid van een qanon? Of van een dudak? Het zijn instrumenten die horen bij de melancholie van de Armeense volksmuziek.

Het Amsterdamse Balkankoor Slavuj (onder leiding van Ivo Boswijk) geeft op zaterdag 26 mei een concert met Armeense volksmuziek. Op het programma staat bijvoorbeeld het Armeens oratorium, geschreven ter nagedachtenis van de slachtoffers Armeense genocide in het jaar 1915. Het is een ontroerend en soms hartverscheurend zangstuk.
Te gast op het concert is onder andere Ruzanna Hakobyan die prachtig speelt op haar qanon, een liggend snaarinstrument dat veel gebruikt wordt bij deze volksmuziek. In andere nummers blaast Jan-Jaap Spaargaren op zijn duduk, een instrument dat nog het meeste lijkt op de warme en droevige klanken van een klarinet.
Slavuj-dirigent Ivo Boswijk, die veel volksmuziek arrangeerde voor zijn vierstemmige koor: “De melancholie van de Armeense muziek is begrijpelijk als je kijkt naar de geschiedenis van dit land. Die geschiedenis is er één van annexaties door buitenlandse rijken en vluchten van de inwoners naar veiliger oorden. Niet zo vreemd dat veel volksliederen doortrokken zijn van gevoelens van heimwee.”

Reserveren via reserveren@slavuj.nl of 06 14884572

Adres:
Remonstrantse kerk Fnidsen 33-37 alkmaar
Postcode:
1811NE
Plaats:
Alkmaar (Boek overnachting in Alkmaar)
Dagje uit in Alkmaar | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.slavuj.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Slavuj en Het zwarte Zee Kwartet.
Telefoon:
0614884572


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-04-24 14:22:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.