Christelijke Muziek & Concertagenda

Oratorium Ruth Hoogeveen, Drenthe


Naam:
Oratorium Ruth
Datum:
22 april 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
09.30u - 11.00u
Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

Over de feestrol ‘Ruth’ heeft Johan Bredewout een muziekvertelstuk (oratorium) geschreven met teksten van Hans de Ruiter.

Het gemengd koor ‘De Zeeklank’ uit Vollenhove met solisten onder leiding van Johan Bredewout als dirigent/pianist en muzikaal begeleid op orgel door Ronald IJmker, en op dwarsfluit door Krista van den Esker voert dit oratorium in samenwerking met de Interkerkelijke Evangelisatie Commissie-Hoogeveen uit in deze ochtenddienst tijdens de dienst van het Woord. Greetje en Alice van het IEC zijn de vertellers. Dit oratorium zal driekwart van de dienst beslaan. Ervoor en erna volgen we de normale liturgie in ’t kort.

Het thema van het bijbelboek Ruth is ‘Verantwoordelijkheid’. De bijbel geeft ons geen starre voorschriften, maar vertelt verhalen. Zo geeft God vrijheid van handelen. Het verhaal over Ruth, een van de voorouders van Jezus laat zien dat niet de bloedband of de geboortegrond bepalend is voor het nemen van je verantwoordelijkheid. De vraag is met wie je je verbonden weet. Ruth en Boaz kiezen zo solidair te zijn met wie hen aanspreekt, het hart beroerd, hen in beweging zet.
De groep (oudere) jeugd voor Gambia gaat de komende week op weg. Met hen voelt de wijkgemeente zich verantwoordelijk voor de inwoners van Jambanjelly, een dorpje in The Gambia. De afgelopen twee jaar is er veel geld ingezameld. Zo kan de groep materialen aanschaffen om samen met de lokale werkers gebouwen op te knappen.
In deze dienst zwaaien we hen uit met een lied en gebed.

Voorganger: drs. Loes LW Jansen. Aanvang dienst: 09.30

Adres:
de Leeuweriklaan 35
Postcode:
7905 CA
Plaats:
Hoogeveen (Boek overnachting in Hoogeveen)
Dagje uit in Hoogeveen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Piano, orgel en zangers


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.iec-hoogeveen.nl
Email adres:
annekuipers2013 apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van IEC-Hoogeveen.
Telefoon:
0528275358


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-04-17 00:02:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar