Christelijke Muziek & Concertagenda

Projectkoor Oriolus met werken van Jenkins en Larson Veenendaal, Utrecht


Naam:
Projectkoor Oriolus met werken van Jenkins en Larson
Datum:
21 april 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 21 april om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door het landelijk bekende projectkoor ‘Oriolus’ dat in 2008 werd opgericht en onder leiding staat van André van Vliet. Oriolus stelt zich ten doel om concerten te organiseren met een meer dan gemiddeld kwaliteitsgehalte voor met name amateurzangers. De begeleiding en ondersteuning wordt voornamelijk door professionele musici gedaan. Oriolus heeft inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd op de Utrechtse heuvelrug en daarbuiten met werken van o.a. Jenkins, Händel, Bach en Beethoven. Het koor streeft naar een professionele kwaliteit, verzorgd door bevlogen amateurs. André van Vliet is verbonden aan de Hervormde Gemeente van Polsbroek als organist. Hij werd aan het conservatorium van Utrecht opgeleid door Nico van de Hoeven, Jan Welmers en Jan Raas. De studie rondde hij in 1991 af. André dirigeert naast Oriolus ook de koren Vox Jubilans uit Waddinxveen en New Voices uit Polsbroek. Vaak voert hij met zijn koren grote werken uit die ook regelmatig hun première beleven in Nederland. De activiteiten van André zijn niet gebonden aan de landsgrenzen. Zo heeft hij concertreizen gemaakt naar onder andere Canada, Amerika, Hongarije, Roemenië en Duitsland.
Het koor werkt samen met een projectorkest en brengt twee grote werken ten gehore rond het thema ‘verlangen naar vrede’. Het eerste werk, de ‘Mass for peace’ werd geschreven door Karl Jenkins, componist uit Wales, naar aanleiding van de wreedheden die zich in de recente historie in Kosovo afspeelden, als een ‘anti-oorlogs-werk’. Hij nam als basis de katholieke misdelen maar voegde er teksten aan toe die hun oorsprong vinden in verschillende tijden en ‘werelden’. Zo ontstond een werk waarin de groeiende dreiging van gevaar ontaardt in een oorlog, met alle horror die dat met zich meebrengt, wel tussendoor verweven met momenten van bezinning. Als tweede werk wordt het 8-delige koorstuk ’Prayers for the Nations’ uitgevoerd, gecomponeerd door de Amerikaan Lloyd Larson. Het stuk bevat gebeden voor de wereldleiders in de hoop dat deze gebeden om vrede, gerechtigheid, genezing en hoop ertoe mogen leiden dat zij erdoor worden gestimuleerd om ‘het zout en het licht’ te zijn voor een wereld die het nodig heeft om te worden veranderd. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl. De entree is gratis, maar bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Evangelisatie
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Anders:
Verlangen naar Vrede


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-04-14 20:15:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar