Christelijke Muziek & Concertagenda

Vorstelijke muziek door Harm Hoeve in Grote Kerk Zwolle Zwolle, Overijssel


Naam:
Vorstelijke muziek door Harm Hoeve in Grote Kerk Zwolle
Datum:
24 april 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 21:30u
https://youtu.be/mAVnfmX8y3k
Omschrijving:

In verband met de aanstaande verjaardag van Koning Willem-Alexander speelt Harm Hoeve vorstelijke muziek op het vermaarde Schnitgerorgel van de Grote Kerk te Zwolle.

Na een feestelijke intrada over Het Wilhelmus volgen composities die voor adelijke families gemaakt zijn. Bach bewerkte een onderhoudend concerto van een hertog, terwijl Händel zijn bekende Water Music schreef voor een boottocht van de koning over de Theems. Van de Engelse hoforganist Stanley laat Harm Hoeve een Voluntary horen. Een onstuimig werk over kanongebulder van de Franse hoforganist Balbastre zal in Zwolle ook zeker tot zijn recht komen. De Nederlandse componist Ad Wammes, onder andere bekend van muziek voor Sesamstraat, schrijft muziek die een brug slaat tussen klassieke en moderne muziek. Zijn “Messenger on the Hill” heeft verrassende ritmes en laat horen dat op een orgel ook lichte muziek gespeeld kan worden. Veel klankkleuren van het grote orgel zijn te beluisteren in de variaties over het vaderlandse lied ‘Merck toch hoe sterck’ van Cor Keer. Het concert wordt besloten met een virtuoze finale van Guilmant. Ook dit is vorstelijke muziek, want het is opgedragen aan de koning van België.

Adres:
Grote Markt 18
Postcode:
8011LW
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.harmhoeve.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Harm Hoeve.
Telefoon:
038-4212512


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-04-14 16:11:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.