Christelijke Muziek & Concertagenda

Les fleurs et les arbres Alkmaar, Noord-Holland


Naam:
Les fleurs et les arbres
Datum:
22 april 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 17.00u
https://www.youtube.com/watch?v=wqodYPpjGns
Omschrijving:

Boeiend voorjaarsconcert van Sine Nomine onder leiding van Paul Valk met medewerking van pianiste Dorine Diemer.
Zondagmiddag 22 april, 15.00 uur komt Alkmaars Kamerkoor Sine Nomine naar de Sint Laurentiuskerk, Verdronkenoord 68, Alkmaar met een voorjaarsconcert. Het koor zingt onder leiding van Paul Valk een afwisselend, grotendeels wereldlijk programma met a-capellamuziek en werken met pianobegeleiding van na 1850. Pianiste is Dorine Diemer.
‘Les fleurs et les Arbres’ bezingt bloemen en bomen, de natuur, een lijster en een hert. Maar ook geesten komen voorbij: een enkele keer de Heilige Geest maar ook de beschermende geest en de plaaggeest. Sine Nomine maakt dit concert als het ware een muzikale reis door de 19e en 20e eeuw met muziek van componisten uit velerlei landen en met teksten in alle mogelijke talen.
Johannes Brahms schreef, geïnspireerd door de Duitse tekst van Friedrich Hölderlin, het beroemde Schicksalslied, een contrastrijk werk met een grote spanningsboog, dit concert uitgevoerd door koor en piano. Rainer Maria Rilke inspireerde Paul Hindemith met zijn Franse teksten tot het schrijven Six Chansons. Op Les Djinns van Victor Hugo, over schimmen en spoken, maakte Gabriel Fauré een tergend spannend stuk muziek. Sine Nomine deint nergens voor terug en zingt ook in het Tsjechisch: vier liederen uit In der Natur V přírodě van Antonín Dvořák met daarin de kenmerkende Slavische klankkleuren. De Engelse Bob Chilcott maakte aanstekelijke muziek op Five Days that Changed the World, dagen waarop gedenkwaardige gebeurtenissen uit de geschiedenis der mensheid plaatsvonden. Verstilling klinkt in O Sacrum Convivium, een kleinood van Messiaen. Verder werk van Saint-Saëns, Stanford en twee kleine pianostukken van Ravel en Poulenc.
www.sinenominealkmaar.nl


Zondag 22 april 2018
Aanvang 15 uur
Sint Laurentiuskerk Verdronkenoord 68, Alkmaar
Toegangsprijs: € 17,00 (inclusief consumptie)
Donateurs: € 14,00
Tot 16 jaar: gratis

Adres:
Sint-Laurentiuskerk, Verdronkenoord 68
Postcode:
1811BG
Plaats:
Alkmaar (Boek overnachting in Alkmaar)
Dagje uit in Alkmaar | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument


Entreeprijs:
€ 17,00


Internetadres:
http://www.sinenominealkmaar.nl
Email adres:
secretaris apenstaartje sinenominealkmaar.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Sine Nomine.
Telefoon:
072-5336906


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-04-02 15:21:59

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar