Christelijke Muziek & Concertagenda

Anthems & Love Songs Steenwijk, Overijssel


Naam:
Anthems & Love Songs
Datum:
21 april 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 21 april a.s. geeft Cantica Sacra een voorjaarsconcert in de Grote Kerk van Steenwijk dat als titel ‘Anthems & Love Songs’ meekreeg.
Naast prachtige, aansprekende muziek van gerenommeerde hedendaagse componisten als Eric Whitacre, Morten Lauridsen en Howard Goodall staat deze keer tevens de ‘Mass’ van Steve Dobrogosz op het repertoire. Een mis voor koor en piano die bij het koor al jaren op het verlanglijstje stond! Voor de koorleden was het al na enkele repetities duidelijk... hier moeten we ons publiek van laten meegenieten!
De vaste concertbezoekers hebben de afgelopen jaren gemerkt dat Cantica Sacra de gebaande paden van de traditionele grote klassieke werken niet schuwt, maar toch in de loop der tijd een voorliefde heeft ontwikkeld voor de harmonieuze en goed in het gehoor liggende koormuziek van hedendaagse componisten. De vorig jaar uitgevoerde ‘Sunrise Mass’ van Ola Gjeilo is hier een mooi voorbeeld van. En steeds weer worden nieuwe muzikale juweeltjes ontdekt van jonge, met name Amerikaanse en Scandinavische componisten! Bijvoorbeeld Daniel Elder en Kim Andre Arnesen... ook zij komen aan bod op 21 april met hun veelzeggende ‘Ballade to the Moon’ respectievelijk ‘Flight Song’.
Onder leiding van dirigent Claartje van Dokkum en in samenwerking met pianist Jan de Roos en violist Inge Muntendam belooft Cantica Sacra weer garant te staan voor een bijzondere muzikale belevenis!
Aanvang concert 20.15 uur. Kerk open 19.15 uur.
Kaarten aan de kerk €17,50
In voorverkoop €15,- bij koorleden, Foto Jan Vredenburg Steenwijk of via
www.canticasacra.nl
Kinderen t/m 16 jaar gratis toegang.

Adres:
Grote Kerk Steenwijk
Postcode:
8331KA
Plaats:
Steenwijk (Boek overnachting in Steenwijk)
Dagje uit in Steenwijk | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.canticasacra.nl
Email adres:
canticasacra apenstaartje hotmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Cantica Sacra o.l.v. Claartje van Dokkum.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-03-20 20:50:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar