Christelijke Muziek & Concertagenda

Kirsten Gramlich, orgel met dans (Makiko Ito) Deventer, Overijssel


Naam:
Kirsten Gramlich, orgel met dans (Makiko Ito)
Datum:
8 december 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 16.00u
Omschrijving:

Kirstin Gramlich studeerde Kirchenmusik aan de Hochschule für Musik Keulen. In 2001 kwam zij naar Nederland voor een Masteropleiding Orgel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Haar hoofdvakdocent was Jos van der Kooy. Deze studie ronde zij in 2004 met lof van de jury af. Sindsdien heeft zij een internationale concertpraktijk opgebouwd en concerteerde op diverse gerenommeerde orgels in Nederland en daarbuiten. Kirstin Gramlich werd in september 2013 benoemd als cantor-organist van de Grote of Lebuïnuskerk in Deventer. Ze is de vaste bespeler van het monumetale Holtgräveorgel en artistiek leider van de Lebuinuscantorij. Daarnaast is ze oprichter van het Uriëlconsort, een vocaal ensemble eveneens verbonden aan de Lebuinuskerk en de kindercantorij aldaar.
Danseres en choreograaf Makiko Ito heeft een internationale carrière. Zowel uitvoerend als ook docerend wordt ze regelmatig voor dansprojecten in Japan en de hele Europese Unie uitgenodigd.

Ze studeerde dans aan de Ochamizu Universiteit in Tokyo/Japan en werkte daar ook al als choreograaf. Dit sluite ook de organisatie van een international dans-improvisatiefestival in.
Sinds 2005 werkt ze met Katie Duck en Michael Schumacher. Zij zijn van grote invloed op haar creativiteit geweest en sindsdien werkt ze ook veelvoudig samen met beeldende kunstenaars, musici en andere choreografen.

Adres:
Lebuinuskerk
Postcode:
7411PE
Plaats:
Deventer (Boek overnachting in Deventer)
Dagje uit in Deventer | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl
Email adres:
info apenstaartje zaterdagmiddagconcertendeventer.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Robbert Muuse.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-03-19 16:27:01

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.