Christelijke Muziek & Concertagenda

Passieconcert door Kamerkoor van de Koorschool Midden-Gelderland Veenendaal, Utrecht


Naam:
Passieconcert door Kamerkoor van de Koorschool Midden-Gelderland
Datum:
24 maart 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 24 maart wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een passieconcert gegeven door het Kamerkoor van de Koorschool Midden–Gelderland. In dit concert nemen jongvolwassenen in de leeftijd 23-33 jaar u mee met prachtige a cappella koormuziek in de aanloop naar Pasen.
Vertolkt wordt o.a. 'O Haupt voll Blut und Wunden' van J.S. Bach en ook 'Aus tiefer Not' van Duitse tijdgenoten van deze grote componist. En met Bachs Engelse tijdgenoten als Morley en Batten komen we langzamerhand in de prachtige passiemuziek van hedendaagse Vlaamse en Nederlandse componisten als Nees, Bikkembergs en Voorn. Het concert wordt afgesloten met het beeldende Franstalige drieluik 'Trois Complaintes', een beschrijving van een processie in het Vlaamse Veurne. Zo is er voor iedere muzikale, spirituele en religieuze smaak een compositie en voor iedereen een prachtig uur koormuziek.
Aanvang 16.00 uur en de entree is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
De Koorschool Midden-Gelderland is een zangopleiding voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 23 jaar en het Kamerkoor bestaat uit jongeren die geen afscheid van elkaar en van het samen zingen kunnen nemen. Door te streven naar kwaliteit op het gebied van stemtechniek en koorklank en een goede variatie in koorrepertoire, door een jonge en frisse uitstraling en fijne onderlinge sfeer ambiëren zij met dit Kamerkoor op een zo hoog mogelijk niveau deel uit te maken van de korenwereld in Nederland en daarbuiten en zich als koor te onderscheiden. Het koor zingt op hoog niveau, getuige het feit dat ze voor de 4e keer zijn uitgenodigd het voorprogramma van het wereldberoemde Nederlands Kamerkoor te verzorgen. Daarnaast heeft het koor in de laatste jaren concertreizen gemaakt naar o.a. Duitsland, België, Letland, Tsjechië, Hongarije en Bosnië!

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-03-17 13:52:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar