Christelijke Muziek & Concertagenda

Feestelijk Paasconcert Harm Hoeve in Domkerk Utrecht! Utrecht, Utrecht


Naam:
Feestelijk Paasconcert Harm Hoeve in Domkerk Utrecht!
Datum:
2 april 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Feestelijk paasconcert Harm Hoeve in de Dom van Utrecht vrij toegankelijk!


Op maandagavond 2 april hoopt Harm Hoeve (Rouveen) een feestelijk orgelconcert te verzorgen op het Bätz-orgel van de Dom van Utrecht. Tijdens dit orgelconcert zal Harm de literatuur en koraalbewerkingen spelen. Harm zal het concert beginnen met de Marche Triomphale van Lemmens. Verder staan er onder andere werken op van Georg Friedrich Händel, Alexandre Guilmant en Denis Bedárd! De bekende toccata van Gigout zal ook op deze avond te horen zijn! Harm sluit af met twee eigen paaskoralen. De verrichtingen van de organisten en registranten zijn via een scherm te volgen.
Het concert begin om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Dit orgelconcert is vrij toegankelijk voor jong en oud! Er zal na afloop een collecte gehouden worden bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten. Een ideaal avonduitje voor het hele gezin. Meer informatie zie: www.harmhoeve.nl. Parkeertip: ‘P Kruisstraat’ of ‘P+R De Uithof’
Allen hartelijk welkom!

Wie is Harm Hoeve?
Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; " enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers."
Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en het conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.
Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor. Met deze koren maakte hij diverse cd's en werd meegewerkt aan radio- en tv-uitzendingen.
Harm Hoeve schrijft regelmatig koraalbewerkingen voor orgel. Zijn orgelmuziek wordt uitgegeven bij zijn eigen uitgeverij IN HARMONY. Inmiddels zijn er acht orgelboeken verschenen. Ook veel koormuziek van zijn hand is daar verkrijgbaar; van a capella tot koor met orkestbegeleiding.
In 2014 werd hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Meer informatie is te vinden op www.harmhoeve.nl

Adres:
Achter de Dom 1
Postcode:
3512 JN
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Pasen
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders

Uitvoerenden:
Harm Hoeve, orgel

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van Harm Hoeve.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-03-14 10:31:41

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar