Christelijke Muziek & Concertagenda

Op Leven en Dood Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Op Leven en Dood
Datum:
17 maart 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - u
Omschrijving:

“Op Leven en Dood” door Toonkunst Rotterdam

ROTTERDAM – Toonkunst Rotterdam nodigt u uit voor het concert “Op leven en dood” waarin we u meenemen langs de uitersten van de menselijk emoties en van het leven zelf. Met drie prachtige werken waarin blijdschap en verdriet, levenslust en dood, zwaarte en lichtheid voorbijkomen. De avond begint met het “Schicksalslied” van Johannes Brahms met pianobegeleiding door Laura de Lange en Maria van Nieukerken. Hierna volgt het a capella gezongen “O Tod” van Max Reger. We sluiten de avond af met de levenslustige “Misa Tango – Misa a Buenos Aires” met pianobegeleiding door de componist Martin Palmeri zelf en het ensemble Los Criollos. Tangostudio Cuartito Azul zal de avond opluisteren met een demonstratie Argentijnse tango. Het concert op zaterdag 17 maart 2018 begint om 20.15 uur in Citykerk Het Steiger, Hang 17 te Rotterdam en staat onder de inspirerende leiding van dirigent Maria van Nieukerken. Kaarten à € 22,50 zijn te koop via www.toonkunst.nl of aan de zaal.

In ‘Op leven en dood’ willen wij de verbinding laten horen tussen de klassieke ‘hoge’ kunst en de volkse muziektraditie, waar veel klassieke muziek haar oorsprong heeft. Het programma met drie heel verschillende composities qua stijl, tijdsperiode en herkomststreek, biedt een combinatie van zeer bekend werk met minder bekend werk dat zeker de moeite van het ontdekken waard is.

Brahms begon al op jonge leeftijd met het verzamelen en bewerken van volksliedjes. Het “Schicksalslied” is een korte, krachtige compositie voor koor en orkest. Het beschrijft de zaligheid van de goden en het lijden van de mensheid. Het Kamerkoor van Toonkunst Rotterdam brengt het stuk in een bewerking voor piano vierhandig met pianisten Laura de Lange en Maria van Nieukerken.

Het motet “O Tod, wie bitter bist du” beschreef Reger zelf als zeer droevig met een metamorfose aan het slot. Het stuk begint in het diepste verdriet en houdt die stemming gedurende geruime tijd aan. Maar bij de woorden "O Tod, wie wohl tust du dem Dürftigen" neemt de muziek de vorm aan van een langzaam koraal, die geleidelijk aan vertroosting brengt.

Adres:
Hang 17 ROTTERDAM
Postcode:
3011GG
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Toonkunstkoor Rotterdam, dirigente Maria van Nieukerken, pianobegeleiding: Laura de Lange en Maria van Nieukerken. Ensemble Los Criollos en pianobegeleiding door de componist Palmeri, tangodemonstratie door Marieke en Hugo van Cuartito Azul

Entreeprijs volwassenen:
€ 22,50
Entreeprijs kinderen:
€ 22,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
De ingang aan het Hang heeft een rolstoelopgang aan de linkerzijde van de trappen. We adviseren u om voor deze ingang een loper mee te nemen voor een extra duwtje bij de opgang en de drempels van 1 cm
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Nee
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.toonkunst.nl
Email adres:
publiciteit apenstaartje toonkunst.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Toonkunstkoor Rotterdam.
Telefoon:
06-53277000

Kaarten:
22,50

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-03-05 19:32:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar