Christelijke Muziek & Concertagenda

Brexit Rules The Waves Heiloo, Noord-Holland


Naam:
Brexit Rules The Waves
Datum:
29 april 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:00u
https://www.youtube.com/watch?v=IRjMK18scUM
Omschrijving:

Vanaf 19 april a.s. presenteert Ciconia Consort het concertprogramma Brexit rules the waves met tenor Peter Gijsbertsen. Het strijkorkest onder leiding van dirigent Dick van Gasteren onderzoekt in het kader van het naderende Engelse afscheid uit Europa, de muzikale wisselwerking tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Het orkest en Peter Gijsbertsen brengen werken van Britten, Castérède, Finzi en Warlock. Première van Brexit rules the waves is op donderdag 19 april in concertzaal Musis in Arnhem.

Naast Arnhem is Brexit rules the waves te zien in de Nieuwe Kerk in Den Haag (zo 22 april), TivoliVredenburg in Utrecht (do 26 april) en de Witte Kerk in Heiloo (zo 29 april).

Hoewel Frankrijk en Engeland een voortdurende minachting voor elkaar hebben zijn de landen muzikaal gezien onlosmakelijk met elkaar verbonden. Benjamin Britten (1913-1976) had een grote liefde voor de gedichten van Arthur Rimbaud, dit resulteerde in de liederencyclus Les Illumimations uit 1939. Peter Warlock (1894-1930) liet zich voor zijn Capriol Suite (1925) inspireren door de muziek en geschriften van Thoinot Arbeau die in de 16e eeuw een standaardwerk schreef over de Franse renaissance dansen. Naast deze werken brengt Ciconia Consort Sinfonia per Archi van Jacques Castérède (1926-1914) en Dies Natalis van Gerald Finzi (1901-1956).

Tenor Peter Gijsbertsen studeerde cum laude af aan het conservatorium van Utrecht. In Glyndebourne ontving hij kort na zijn afstuderen de John Christie Award, ook was hij drievoudig winnaar op het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. In maart 2017 zong Peter Gijsbertsen onder regie van Ivo van den Hove in Dagboek van een verdwenene (Leoš Janáček) van Toneelgroep Amsterdam/Muziektheater Transparant.
In Brexit rules the waves zingt Peter Gijsbertsen Les Illuminations van Britten en Dies Natalis van Finzi.

Ciconia Consort
Ciconia Consort bestaat sinds 2012 en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Het orkest bestaat uit musici met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Ciconia Consort heeft de afgelopen 5 jaar naam gemaakt met spraakmakende concerten. Het orkest speurt regelmatig naar onbekende meesterwerken en brengt deze vaak voor het eerst op de Nederlandse concertpodia. Ook stort het orkest zich op actuele en maatschappelijke thema’s. Kunstenaars en smaakmakers uit andere kunstdisciplines zijn vaak te gast bij het orkest zoals; Maarten van Rossem en Willem Ottespeer en musici als Lavinia Meijer en Rick Stotijn. Ciconia Consort heeft als thuisbasis Den Haag.

Adres:
Witte Kerk
Postcode:
1851BB
Plaats:
Heiloo (Boek overnachting in Heiloo)
Dagje uit in Heiloo | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 28,00


Internetadres:
http://www.ciconiaconsort.nl
Email adres:
info apenstaartje ciconiaconsort.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ciconia Consort & Peter Gijsbertsen.
Telefoon:
06-45184525


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-02-21 17:48:36

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar