Christelijke Muziek & Concertagenda

Ensemble Nieuwe Muziek Utrecht, Utrecht


Naam:
Ensemble Nieuwe Muziek
Datum:
16 april 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:00u
Omschrijving:

Utrecht — Studenten Klassiek Zang aan het Utrechts Conservatorium hebben het Ensemble Nieuwe Muziek opgericht, met als doel het presenteren van voor hen geschreven nieuwe werken van jonge componisten. Op 16 april 2018 om 20:00 geven ze hun eerste concert in de Fentener van Vlissingenzaal in het K&W-gebouw van het Utrechts Conservatorium.

Ensemble Nieuwe Muziek zal een steeds wisselende bezetting hebben. De eerste twee concerten zijn voor zangkwartet met de zangers Veronika Akhmetchina, Annely Leinberg, Hugo Kampschreur en Bas Ammerlaan.

Initiatiefnemers Veronika Akhmetchina en Bas Ammerlaan hopen met dit project hedendaagse klassieke muziek onder de aandacht te brengen bij een breder publiek: “Voor mij voelt het alsof niet veel mensen weten dat er nog steeds nieuwe klassieke muziek geschreven wordt”, zegt Ammerlaan. “Dat vind ik jammer, en dat hopen we hiermee te kunnen veranderen.”

De studenten gebruiken een pay-what-you-want-systeem voor het concert - een verdienmodel waarbij bezoekers na afloop anoniem zelf bepalen hoeveel geld ze hun bezoek aan het concert waard vonden. De componisten en uitvoerenden krijgen vervolgens een van tevoren vastgesteld percentage van de opbrengsten.

"De moderne klassieke musicus kan zelf zijn concerten regelen, inclusief alle organisatie en PR die daarbij komt kijken”, vult Akhmetchina aan. “Met dit systeem hopen we de verantwoordelijkheid voor publiekswerving te kunnen verdelen onder alle deelnemers, omdat hun eigen verdiensten hier ook vanaf hangen."

Het pay-what-you-want-systeem is een nieuw en idealistisch concept, wat bekend werd doordat Radiohead in 2007 hun album In Rainbows met dit verdienmodel op hun website aanbood. Een ander beroemd voorbeeld is de Humble Bundle: een steeds wisselend pakket met computerspellen wat sinds 2010 al met dezelfde strategie werkt.

De componisten die aan het eerste concert meewerken zijn Hugo Bouma, Killian Elbers, Niels Hak, Remco Jacobs en Ardie van der Knijff.

Adres:
Mariaplaats 27
Postcode:
3555WJ
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Zanggroep
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Veronika Akhmetchina (sopraan)
Annely Leinberg (alt)
Hugo Kampschreur (tenor)
Bas Ammerlaan (bas)

Entreeprijs volwassenen:
Nog onbekend
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
https://www.facebook.com/ensemblenieuwemuziek/
Email adres:
ensemblenieuwemuziek apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Ensemble Nieuwe Muziek.
Telefoon:
0648803377


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-02-09 15:28:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar