Christelijke Muziek & Concertagenda

Hohe Messe- Messe in H-Moll van J.S. Bach Goes, Zeeland


Naam:
Hohe Messe- Messe in H-Moll van J.S. Bach
Datum:
14 april 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.30u
https://www.facebook.com/180095272004727/videos/2201920089822225/
Omschrijving:

Hohe Messe
In het jaar 2018 bestaat het Zeeuws Vocaal Ensemble 30 jaar! We hebben ervoor gekozen om dit heuglijke feit te vieren met niet één, maar zelfs twee uitvoeringen van de Hohe Messe van J.S. Bach. Het uitvoeren van dit groots(t)e werk van Bach stond al lang op ons verlanglijstje. We zijn dan ook enorm blij en trots dat we dit jaar de gelegenheid hebben om het werk daadwerkelijk uit te gaan voeren.
Op 13 april zal het eerst concert plaatsvinden in de Augustijnenkerk in Dordrecht. Op 14 april voeren we de Hohe Messe nogmaals uit in de prachtige Grote- of Maria Magdalenakerk te Goes.
Het Zeeuws Vocaal Ensemble zal worden begeleid door het Ars Musica Concert en koor en orkest staan onder leiding van dirigent Patrick van der Linden.
Solisten tijdens beide concerten:
" Sopraan: Lauren Armishaw
" Alt: Robert Kuizenga
" Tenor: Frank Fritschy
" Bas: Michiel Meijer
HOHE MESSE - Toelichting van onze dirigent:
De Hohe Messe is Bachs 'magnum opus'. Het bijzondere is dat de compositie eigenlijk een verzameling is van composities of compositiedelen die hij tijdens zijn gehele carrière heeft geschreven. Nieuwe composities en ouden composities krijgen een plaats. Zo componeert Bach in de jaren '20 van de achttiende eeuw voor de kerstdagen een feestelijk Sanctus en vervaardigt hij in de jaren '30 een gloednieuw Kyrie voor een sollicitatieprocedure in Dresden. Voor dezelfde procedure componeert hij zijn Glorie, maar dat is dan wel een mengeling van nieuwe composities en oude cantatedelen op nieuwe teksten, namelijk de Gloriateksten. Als uiteindelijk zijn gehele werk klaar is, is er een wonderlijk maar wonderschoon ongeëvenaard werk ontstaan dat ondanks deze lappendeken een ongelooflijk sterke eenheid vormt: de Mis in H-Moll. De term 'Hohe Messe' is overigens een geuzenaam, een negentiende-eeuwse bijnaam voor het werk.

Adres:
Singelstraat 21
Postcode:
4461 HZ
Plaats:
Goes (Boek overnachting in Goes)
Dagje uit in Goes | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Jubileum
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Zeeuws Vocaal Ensemble en Ars Musica onder de bezielende leiding van dirigent Patrick van der Linde

Entreeprijs volwassenen:
€ 25,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.zeeuwsvocaalensemble.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zeeuws Vocaal Ensemble.
Telefoon:
06 54300593


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-02-04 16:23:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar