Christelijke Muziek & Concertagenda

Hartverwarmend Winterconcert 2018 Hoorn, Noord-Holland


Naam:
Hartverwarmend Winterconcert 2018
Datum:
11 februari 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:00u
Omschrijving:

De warme klanken van Schubert, Beethoven en Mendelssohn zijn de ingrediënten die het NoordHollands KamerOrkest laat horen in haar concert op 11 februari om 15.00 uur in de Oosterkerk in Hoorn met als solist de jonge pianist Tobias Borsboom en dirigent Bastiaan Uijl.
Wanneer de muziek van de speelse ouverture van Schubert is weggestorven, nemen de tonen van de piano u verder mee in het verhaal van Beethoven. Het laatste pianoconcert dat Beethoven zelf heeft gespeeld voordat zijn doofheid de overhand nam. Een bijzonder stuk waarin de solist in dialoog gaat met het orkest. In zijn tijd een vrij snel vergeten stuk, maar door Mendelssohn weer schitterend op de kaart gezet.
Mendelssohns indrukwekkende klanken van zijn weinig gehoorde 5e symfonie vormen een groot werk gecomponeerd voor het 300e jaar van de Reformatie in Berlijn. Het is oorspronkelijk Mendelssohns 2e werk, maar werd niet gekozen omdat hij te laat was met inzenden, hij Joods was en men koos voor koormuziek. Pas 21 jaar na zijn dood werd het zodoende als 5e symfonie gepubliceerd. Met het protestantse strijdlied ‘Ein feste burg ist unser Gott’ in de finale, is het een schitterend stuk en hartverwarmend concert om naar te luisteren.

Adres:
Grote Oost 58-60
Postcode:
1621BX
Plaats:
Hoorn (Boek overnachting in Hoorn)
Dagje uit in Hoorn | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Tobias Borsboom, piano
Bastiaan Uijl, dirigent

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.nhko.nl/
Meer concerten:
Alle concerten van NoordHollands KamerOrkest.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-02-03 21:37:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar