Christelijke Muziek & Concertagenda

Johannes Passion Veenendaal, Utrecht


Naam:
Johannes Passion
Datum:
17 maart 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.30u
Omschrijving:

Met de Johannes-Passion vervaardigde Bach in 1724 zijn eerste grootschalige compositie in Leipzig. Deze passie was bestemd voor de vesperdienst van Goede Vrijdag.
Evenals de vijf jaar later voltooide Matthäus-Passion biedt de Johannes-Passion een trouwe weergave van het Bijbelse lijdensverhaal, aangevuld met koralen en poëtische beschouwingen.
De Johannes-Passion is uitgesproken dramatisch van karakter. Dit komt vooral door de felle koorgedeelten op Bijbelse teksten, waarin de woedende menigte het woord voert. Veel van deze koorstukken zijn in melodisch opzicht aan elkaar verwant, hetgeen hun gezamenlijke impact nog versterkt. Bach geeft ook een grote expressieve lading aan sommige recitatieven, zoals in de passage over de tranen van Petrus nadat hij Jezus driemaal heeft verloochend (een toevoeging ontleend aan het evangelie van Mattheus). In deze context van dramatische spanning is voor de aria’s een minder prominente rol weggelegd, omdat aria’s bij Bach doorgaans als meditatieve rustpunten fungeren.

Tussen het stralende openingskoor en het hoopvolle slotkoraal ontvouwt zich een meeslepend verhaal waarvan Bach alle theologische nuances feilloos in muziek omzet.

17 maart 2018 in de Wijkkerk Aller Erf te Veenendaal, aanvang 20:00.
Het Veenendaals Kamerkoor onder leiding van Herman Mussche, orkest en solisten
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden, bij boekhandel van Kooten in de Zandstraat (vanaf 25 januari) en via veenendaalskamerkoor.com

Adres:
wijkkerk Aller Erf, Ronde Erf
Postcode:
3902 CZ
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Veenendaals Kamerkoor olv Herman Mussche. Orkest. Solisten: Ingrid Nugteren, Judith van den Dool, Guido Groenland, Bram Trouwborst, Ambrož Bajec-Lapajne, Marijn Zwitserlood.

Entreeprijs:
€ 27,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.veenendaalskamerkoor.com
Email adres:
m.vanderwilt apenstaartje t-mobilethuis.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Veenendaals Kamerkoor.
Telefoon:
0318-526389


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-02-02 09:39:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar