Christelijke Muziek & Concertagenda

Matthäus Passion Scheveningen, Zuid-Holland


Naam:
Matthäus Passion
Datum:
23 maart 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 22:00u
Omschrijving:

Bachs Matthäus voor de 25ste keer in de Nieuwe Badkapel

Het Haags Barokgezelschap voert in Den Haag op vrijdag 23 maart 2018 onder leiding van Gilles Michels de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach uit. Dit jaar is het de 25ste keer sinds de oprichting van het Haags Barokgezelschap door Jaap Hillen in 1986 dat het koor en orkest de Matthäus-Passion in de Nieuwe Badkapel te Scheveningen ten gehore zal brengen.

De Matthäus-Passion neemt een centrale rol in binnen het overwegend barokke repertoire van het Haags Barokgezelschap. Zo nu en dan wordt een uitstap gemaakt naar de klassieke en romantische periode uit de muziekgeschiedenis. Zo klonk in 2017 de door Joseph Franz romantisch bewerkte versie van Bachs Matthäus-Passion, welke op grote belangstelling van het publiek kon rekenen. Deze bijzondere versie typeerde zich door vervanging en toevoeging van bepaalde instrumenten in de orkesten, waaronder pauken en klarinetten. Dit jaar zal bij het Haags Barokgezelschap de traditionele variant weer klinken.

J.S. Bach is slechts één van de componisten die het lijdensverhaal van Christus volgens het Evangelie van Mattheus op muziek heeft gezet. Naast Bach zijn er vele andere componisten die dit Evangelie hebben gebruikt voor hun passiemuziek; maar ook de Evangelies van Marcus, Lucas en Johannes werden veelvuldig door componisten van muziek voorzien. Om een aantal te noemen: Bachs tweede zoon, in zijn tijd de grote Bach, Carl Philipp Emanuel maar ook Telemann, Schütz, Rolle en nog vele anderen.

De Matthäus-Passion van J.S. Bach is misschien wel het meest gespeelde werk door zowel professionele als amateurkoor en -orkesten in Nederland. Ook dit jaar voert het Haags Barokgezelschap Bachs Matthäus-Passion uit. Iedere jaar weer net iets anders, want de geplaatste accenten in en de ideeën over Bachs meesterwerk veranderen, net als de tijdgeest.

Kijk op de website van het Haags Barokgezelschap voor meer info over de ticketverkoop.

Vrijdag 23 maart 2018, 19:00 uur
Nieuwe Badkapel, Nieuwe Parklaan 90, 2587 BV Den Haag
Meer info www.haagsbarokgezelschap.nl

Adres:
Nieuwe Parklaan 90
Postcode:
2587 BV
Plaats:
Scheveningen (Boek overnachting in Scheveningen)
Dagje uit in Scheveningen | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Solisten: Bart van Lieshout (Evangelist), Tim Maas (Christus), Nikki Treurniet (sopraan), Eline Welle (alt), Jasper Dijkstra (tenor), Berend Eijkhout (bas)

Koor en orkest van het Haags Barokgezelschap, Haags Kinderkoor
Dirigent: Gilles Michels

Entreeprijs volwassenen:
€ 25,00
Entreeprijs kinderen:
€ 25,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.haagsbarokgezelschap.nl/
Meer concerten:
Alle concerten van Haags Barokgezelschap.

Kaarten:
http://www.haagsbarokgezelschap.nl/

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2018-01-28 20:06:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar