Christelijke Muziek & Concertagenda

Feestconcert Tweede Kerstdag met Minne Veldman in Katwijkse Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee, Zuid-Holland


Naam:
Feestconcert Tweede Kerstdag met Minne Veldman in Katwijkse Nieuwe Kerk
Datum:
26 december 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - u
Omschrijving:

Op dinsdag 26 december, aanvang 19:30 uur, verzorgt Minne Veldman het laatste orgelconcert van dit kalenderjaar, georganiseerd door Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.

Na een jaar van afwezigheid is er toch weer een orgelconcert op Tweede Kerstdag in de Nieuwe Kerk. Na jaren van trouwe dienst door Herman Vliet, valt nu Minne Veldman de eer te beurt om deze traditional te verzorgen. Zeer passend is dan ook de opening met werk van Van Vliet. Als ode aan deze Hollandse nestor, is er de bewerking over ‘Daar ruist langs de wolken’ als hommage aan Feike Asma. Van Asma overigens ook de Fantasie ‘Hoor de eng’len zingen d’eer’. Dit cresenderende werk met vleugelslag imitatie, triowerk en het stoere koraal, vat goed samen wat de toon zet in het totale programma. Zwierende engelen, vrolijk marcherende herders en andere vertederende kribbebezoekers worden vertegenwoordigd in werken uit allerlei hoeken en gaten. De Franse slag voert de boventoon met Balbastre (variatiereeks over ‘Quand Jesus naquit à Noël’), Dubois (Fiat Lux), Guilmant (Prière et Berceuse) en Vierne (Toccata uit Pièces de Fantaisie). Verder nog een hoofdschotel met dé Passacaglia und Fuge. Dit Bachkwartiertje vormt een ideale gelegenheid om ‘het meest kleurrijke orgel van Nederland’ te etaleren. De Urker Veldman eindigt met eigen koraalwerk. Bach is ook een bruggetje naar een koraalbewerking van Veldman zelf. ‘Ik kniel aan Uwe kribbe neer’, hebben we namelijk te danken aan de ‘Orgelmeister’ aller tijden. De koraalfinale blijft nog een verrassing.

De kerkdeuren zijn vanaf 19:00 uur geopend. Bij de entree, €10,- p.p., krijgt men een programmaboekje van het concert, dat tevens alle programma’s van 2017 bevat. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Parkeren is gratis op het kerkplein.

Adres:
Voorstraat 79
Postcode:
2225 EM
Plaats:
Katwijk aan Zee (Boek overnachting in Katwijk aan Zee)
Dagje uit in Katwijk aan Zee | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Populair Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Minne Veldman

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.sonk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Orgelcomite Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-12-12 19:09:15

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar