Christelijke Muziek & Concertagenda

Vespers van Sergej Rachmaninov door Brabant Koor Eindhoven, Noord-Brabant


Naam:
Vespers van Sergej Rachmaninov door Brabant Koor
Datum:
27 januari 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 16.00u
Omschrijving:

Brabant Koor o.l.v. Louis Buskens voert de imposante Vespers van Sergej Rachmaninov uit met groot veelstemmig a-capella koor.


Achtergrond:
De Vespers opus 37 uit 1915 voor a-capella koor van Sergej Rachmaninov
(1873-1943) worden door velen beschouwd als een hoogtepunt in de Russische geestelijke muziek. In vijftien afwisselende koorwerken roept Rachmaninov allerlei stemmingen op. Sommige delen zijn majestueus en jubelend, andere juist weer ingetogen, vol troost en verstilling. Bij Rachmaninovs eigen begrafenis werd een van zijn Vespers (nr. 5. Nunc dimittis) uitgevoerd.
Het stuk is geschreven voor vierstemmig a-capella koor, echter in veel delen zijn de harmonieën verdeeld over vijf, zes, acht, tot zelfs twaalf stemmen. De integrale uitvoering duurt bijna één uur. De compositie stelt hoge eisen aan het a-capella zingen ten aanzien van concentratie, klank, zuiverheid en stemtechniek.

Brabant Koor:
Brabant Koor staat bekend als concertkoor dat uitvoeringen van grote koorwerken verzorgt met, en in opdracht van professionele orkesten. Daarnaast is het streven om jaarlijks een eigen concert te verwezenlijken onder de naam Brabant Koor SOLO. Dit jaar worden in dat kader de Vespers van Rachmaninov uitgevoerd.
Brabant Koor kent een projectmatige werkwijze, wat inhoudt dat het per project op basis van audities wordt geformeerd. De goed geschoolde (deels professionele) zangers komen uit geheel Noord Brabant en verre omstreken. De artistieke verantwoordelijkheid is in handen van Louis Buskens, onder meer hoofdvakdocent koordirectie aan de conservatoria van Groningen en Tilburg.

Adres:
Catharinakerk
Postcode:
5611 GH
Plaats:
Eindhoven (Boek overnachting in Eindhoven)
Dagje uit in Eindhoven | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 7,00


Internetadres:
http://www.brabantkoor.nl
Email adres:
publiciteit apenstaartje brabantkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Brabant Koor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-12-08 17:34:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar