Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Musica Vocale: LICHT Arnhem, Gelderland


Naam:
Kerstconcert Musica Vocale: LICHT
Datum:
23 december 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:30u
Omschrijving:

Kerstconcert Musica Vocale
Een concert voor het echte kerstgevoel

Al meer dan 40 jaar is het kamerkoor Musica Vocale een begrip in Wageningen en omstreken. Op zaterdag 23 december zingt Musica Vocale een mooi kerstprogramma in de sfeervolle Walburgis in Arnhem. Na het concert is er gelegenheid om samen het glas te heffen; het koor biedt u een glas glühwein (of frisdrank) aan.

Op het programma een selectie van (bewerkingen van) bekende kerstliederen, spirituals en koorwerken voor de kerstperiode. Zo zingt Musica Vocale onder meer het etherische O Magnum Mysterium van Morten Lauridsen en het bruisende Rejoice in the Lamb van Benjamin Britten. Van de Engelse componist Gustav Holst hoort u Christmas Day, dat bol staat van bekende kerstmelodieën. Daarnaast zingt het koor een aantal spirituals die een aanstekelijke kerstsfeer oproepen, zoals Witness in het arrangement van Jack Halloran. Bovendien hoort u een tweetal Carols van John Rutter. En u weet: muziek van John Rutter staat garant voor het ultieme kerstgevoel!

Organist Wim Roelfsema begeleidt het koor dit programma in een aantal werken op het orgel.

Musica Vocale staat ruim 25 jaar onder leiding van dirigent Rob Vermeulen. Onder zijn leiding heeft het koor een ambitieus repertoire opgebouwd: van Bach tot Pärt; van Russisch tot Zuid-Amerikaans; meestal a-capella, maar soms met orkest; soms lichte, maar gewoonlijk klassieke muziek. De komende maanden geeft Musica Vocale, samen met het Oost-Nederlands Kamerkoor, een aantal concerten van het Concert voor Koor van Alfred Schnittke.

Adres:
Walburgis Arnhem (Sint Walburgisplein 1)
Postcode:
6811 BZ
Plaats:
Arnhem (Boek overnachting in Arnhem)
Dagje uit in Arnhem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Musica Vocale o.l.v. Rob Vermeulen
m.m.v. Wim Roelfsema, orgel

Entreeprijs:
€ 17,50


Internetadres:
http://www.musicavocale.nl
Email adres:
pr.musicavocale apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Musica Vocale.

Kaarten:
17,50 / 12,50 (studenten)

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-12-06 22:39:44

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.