Christelijke Muziek & Concertagenda

Bijzonder Winterconcert Roermond, Limburg


Naam:
Bijzonder Winterconcert
Datum:
10 december 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 17.00u
Omschrijving:

Gezamenlijk concert van
Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht uit Wessem
en
Koninklijk Roermonds Mannenkoor
De Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht uit Wessem werd opgericht in 1868 en bestaat volgend jaar dus 150 jaar. In al die jaren zijn vele grote successen geboekt, onder leiding van gerenommeerde dirigenten.
Sinds 2011 is Roger Niese dirigent van de Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht uit Wessem. Op 10 december wordt het gezamenlijke concert echter gedirigeerd door Bart Partouns.
Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) is opgericht in 1880. Het koor heeft een rijke historie maar is zeker ook een hedendaags koor met een eigen identiteit. Het KRM staat sinds oktober 2015 onder muzikale leiding van dirigent John Gerits. John studeerde aan het Conservatorium te Maastricht. Sinds zijn komst verandert het KRM: het koor is lichter en dynamischer gaan zingen. “Een mannenkoor moet swingen” volgens John. Geïnspireerd door zijn dynamiek en enthousiasme groeit het KRM naar ruim 70 leden.
Het KRM timmert graag aan de weg en heeft door middel van koorscholings-projecten in de afgelopen jaren vele nieuwe leden kunnen werven. Het koor manifesteert zich op meerdere manieren, met een veelzijdig internationaal repertoire. Met opera, operette, musical, volksliederen, barbershopsongs, spirituals en meer recente uitbreidingen van het repertoire. Maar ook arrangementen van popsongs en Limburgse medleys staan op het zangrepertoire.
Hoewel het KRM een profaan koor is, worden ook kerkdiensten opgeluisterd met passende koorwerken, zoals de jaarlijkse Kerstnachtmis of de Pelgrimsmis in de Roermondse kathedraal. Buiten de landsgrenzen is het KRM onder andere opgetreden in Santiago de Compostella, Rome, Carcassone en Luik. Met deze rijkdom aan variatie wil het KRM steeds grensverleggend bezig zijn..
Het uit te voeren repertoire is: het religieus geïnspireerde Engelstalige You raise me up, de liefdesliederen Softly as I leave you en The Rose, het gevoelige Italiaanse Io resto qui: Adio, over een stervende Italiaanse soldaat in de 2e wereldoorlog, gevolgd door een pianosolo. Dan volgen twee liederen uit Guiseppe Verdi’s opera Oberto: Coro di Cavalerie I en II, om tenslotte weer terug te keren naar de kerkelijke zang met Verdi’s Madre Pietosa en Monnikenkoor, waarna wordt afgesloten met Verdi’s imposante La vergine degl’Angeli uit La Forza Del Destino.

Adres:
St. Christoffelkathedraal
Postcode:
6041 EG
Plaats:
Roermond (Boek overnachting in Roermond)
Dagje uit in Roermond | Activiteiten Limburg

Provincie:
Limburg

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.kathedraalconcertenroermond.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht uit Wessem en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor.
Telefoon:
0621244477


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-11-22 23:04:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar