Christelijke Muziek & Concertagenda

Groots Kerstconcert Veenendaal, Utrecht


Naam:
Groots Kerstconcert
Datum:
21 december 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 21.30u
Omschrijving:

Op D.V. 21 december a.s. hopen het Christelijk Nationaal Koor en het Gospelkoor Rejoice een groots kerstconcert te geven in de Westerkerk in Veenendaal.
Gospelkoor Rejoice uit Veenendaal onder leiding van Jan Broekhuis, bestaat uit een groep enthousiaste mensen (ca. 65) met vooral één gemeenschappelijke hobby: zingen. Al vanaf de oprichting willen we met zang en muziek de boodschap van Gods liefde uitdragen. In de afgelopen 25 jaar is Gospelkoor Rejoice gegroeid tot een koor met een eigen geluid en een goede reputatie in de regio en daarbuiten. Wij zingen regelmatig in kerkdiensten om zo een bijdrage te leveren aan het verspreiden van het evangelie. In de agenda op deze website kunt u zien wanneer en waar wij met ons koor zingen.
Het Christelijk Nationaal Koor is opgericht in maart 1988 nadat een aantal enthousiaste zangers elkaar had ontmoet bij een projectkoor dat een reis naar Canada en Amerika had gemaakt in 1987. Een dertigtal mensen vond dat er zo’n goede band was ontstaan dat zij graag elkaar wilden blijven ontmoeten en met elkaar wilden blijven zingen. Uit deze groep is toen het Christelijk Nationaal Koor ontstaan. Het enthousiasme dat deze groep mensen wist op te brengen en de bezielende leiding van dirigent Jacob Schenk, had tot gevolg dat het koor een regelmatige groei heeft doorgemaakt tot de huidige omvang van 100 leden. Jaarlijks geeft het koor een 6-tal concerten door geheel Nederland. Daarnaast maakt het koor iedere twee jaar een concertreis naar het buitenland. Het repertoire van het koor bestaat uit klassieke koorwerken van o.a. Händel, Mozart, Mendelssohn en Bach, klassiek geestelijke muziek, anthems, cantates en geestelijke koorliederen.
Voor het kerstconcert op D.V. 21 december 2017staan prachtige liederen op het programma zoals Stille nacht, de Sterre gaat stralen, Zingen wij van Kerstmis en Ere zij God. Muzikale medewerking verlenen verder op deze avond organist André de Jager, Jan Broekhuis vleugel en Jacob Schenk vleugel.
Vorig jaar hielden we tevens een kerstconcert in de Westerkerk. Dit werd hoog gewaardeerd. Een volle kerk!
Kaarten voor dit concert zijn voor € 6, -- (kinderen tot 12 jaar gratis) verkrijgbaar bij boekhandel van Kooten, boekhandel de Rank, Primera van Walsem en bij de leden van de koren of voor € 8,00 ’s-Avonds aan de kerk. De aanvang van het concert is om 19.30 uur en de kerk is open vanaf 19.00 uur.

Adres:
Goudvink 2
Postcode:
3906AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang


Entreeprijs:
€ 8,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.cnkkoor.eu
Email adres:
jcversteeg49 apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Christelijk Nationaal Koor en Rejoice Gospelkoor.
Telefoon:
0332864538


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-11-16 17:22:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.