Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Minne Veldman Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Orgelconcert Minne Veldman
Datum:
25 november 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u

Omschrijving:

Avondvullend orgelconcert met videobeelden
Minne Veldman in Lutherse Kerk Den Haag

DEN HAAG – Op zaterdag 25 november 2017 geeft Minne Veldman uit Urk zijn jaarlijkse orgelconcert in de Evangelisch-Lutherse Kerk te Den Haag (elk jaar op de laatste zaterdag van november). Op het vermaarde Bätz-orgel (1762) speelt hij vanaf 20.00 uur een afwisselend en avondvullend programma, voorzien van een mondelinge toelichting en een groot videoscherm waarop bezoekers de organist kunnen zien spelen.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Hij is een veelgevraagd concertorganist. Jaarlijks geeft hij zo’n 50 orgelconcerten in alle delen van Nederland. Van zijn orgelspel verschenen al tien solo-CD’s, opgenomen in onder meer de Evangelisch-Lutherse Kerk te Den Haag. Veldman is een veelzijdig organist met een groot en breed repertoire. Hij speelt graag koraalmuziek van bijvoorbeeld Zwart en Asma en programmeert tegelijkertijd orgelliteratuur uit veel verschillende stijlen. Zo nam hij een Bach-CD op in Vollenhove, maar speelt hij ook vaak Franse, Duitse en Engelse Romantiek. Naast een paar honderd video-opnamen zijn ook al zijn concertprogramma’s op internet te vinden. Elk concert speelt hij weer een ander programma. Zo speelt hij dit jaar zo’n 350 verschillende composities.

In Den Haag begint de organist met twee Nederlandse koraalbewerkingen, van Jan Zwart en diens leerling Cor Kee. Vervolgens speelt hij de roemruchte Toccata in F-dur en een Trio van Bach. Na een Symphonischer Choral (‘Ach bleib mit deiner Gnade’) van Sigfrid Karg-Elert wordt het eerste deel van het concert besloten met een koraalbewerking van Feike Asma, van 1943-1965 organist van de Lutherse Kerk.

Na de pauze (met koffie, gezellige ontmoeting en een uitgebreide muziektafel) vermeldt het programma de Canadees Denis Bédard met een compositie over het Lutherlied ‘Ein feste Burg ist unser Gott’, het indrukwekkende Lamentation van Guilmant en de virtuoze Toccata van Gigout. Veldman sluit zijn concert af met een eigen koraalfinale, gevolgd door samenzang.

Op de website www.orgelconcertenminneveldman.nl staat alle informatie over dit concert overzichtelijk op een rij: het programma, informatie over het orgel, bereikbaarheid en parkeren, foto’s en video’s van Minne Veldman op het Haagse Bätz-orgel. Ook biedt deze site de mogelijkheid om met korting kaarten te kopen.

• Orgelconcert Minne Veldman
• Evangelisch-Lutherse Kerk Den Haag
• Zaterdag 25 november 2017
• Aanvang 20.00 uur
• Einde ± 22.00 uur
• Pauze met koffie en muziektafel
• Avondvullend en afwisselend programma
• Videoscherm met beelden van de speeltafel
• Toegangsprijzen:
- Volwassenen € 12,50 aan de kerk / € 10,00 online
- Jongeren (12-17 jaar) € 7,50 aan de kerk / € 5,00 online
- Kinderen (t/m 11 jaar) gratis
• Online kaartverkoop (€ 2,50 korting): www.orgelconcertenminneveldman.nl t/m 24 november.

Adres:
Lutherse Burgwal 7
Postcode:
2512CB
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Kee, Zwart, Bach, Karg-Elert, Asma, Bédard, Guilmant, Gigout, Veldman

Uitvoerenden:
Minne Veldman, orgel

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.orgelconcertenminneveldman.nl/den-haag-25-november
Meer concerten:
Alle concerten van Minne Veldman.

Kaarten:
http://www.minneveldman.nl/webwinkel/toegangskaarten

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-11-15 12:05:57

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar