Christelijke Muziek & Concertagenda

Jubileumconcert Nun danket alle Gott Gorinchem, Zuid-Holland


Naam:
Jubileumconcert Nun danket alle Gott
Datum:
18 november 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 18 november viert het Kamerkoor Voce Anglica haar 10- jarig Jubileum met een groots concert in de Rehobothkerk , Driekoningenstraat 2 Gorinchem. Het concert begint om 20.00 uur. Medewerking verlenen het instrumentaal ensemble Intermezzo, sopraan Marlotte van ’t Hoff, countertenor Sebastiaan van Lingen, tenor Rik Henning en bas Johan Meijer. Het geheel staat onder leiding van Jeroen Bal, de dirigent sinds de oprichting van het koor.

Thema van het concert “Nun danket all Gott” is ook gekozen vanwege 500 jaar Reformatie. Het kamerkoor, voor deze avond uitgebreid met een aantal oud-leden, heeft gekozen voor een mooi afwisselend programma met Cantate BWV 79 “Gott der Herr ist Sonn und Schild” van J.S. Bach, het “Gloria” en “Credo” van A. Vivaldi, Symphony anthem “Rejoice in the Lord” van H. Purcell en cantate “Wer nun den lieben Gott” van F. Mendelssohn.

Hoogte punt van de avond is de cantate van Johann Sebastian Bach. Hij schreef deze cantate voor de Reformatiedag, 31 oktober 1725. Bach pakt uit met een riante, feestelijke bezetting voor die tijd: behalve de strijkers en continuo hobo’s, hoorns en pauken. Na het omvangrijke en complexe openingskoor volgt een prachtige alt aria, gebaseerd op de titel van de Cantate “Gott der Herr ist unser Sonn und Schild”, gebaseerd op teksten uit Psalm 84. Als derde deel zingt het koor het bekende lied “Nun danket alle Gott” met daardoorheen de bekende hoornfanfares uit deel 1.

Het vierde deel is een bas aria , waarna een duet volgt tussen bas en sopraan. De cantate sluit af met de tekst “Erhalt uns in der Wahrheit” in het slotkoraal. BWV 79 is een cantate die zeer de moeite waard is om te beluidteren!

Het Gloria van Vivaldi heeft het koor enkele keren eerder uit mogen voeren. Een prachtige compositie die al een beetje aan de adventstijd doet denken. Speciaal voor dit concert het Kamerkoor het “Credo” toegevoegd. De apostolische geloofsbelijdenis die ook de koorleden van harte onderschrijven. Ook cantate “Wer nun den Lieben Gott lasst walten” van Felix Mendelssohn heeft het koor in haar 10-jarige bestaan een keer eerder uitgevoerd. De tekst en melodie van deze koraalcantate is van Georg Neumark (in 1641) en beschrijft het “vertrouwen van God voor mensen”.

Adres:
Rehobothkerk
Postcode:
4201JR
Plaats:
Gorinchem (Boek overnachting in Gorinchem)
Dagje uit in Gorinchem | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Jubileum
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
ensemble Intermezzo, Marlotte van 't Hoff, Sebastiaan van Lingen, Rik Henning en Johan Meijer

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50
Speciale actie:
Korting bij online aankoop kaarten
Speciale actie url:
http://www.kamerkoorvoceanglica.nl/shop/

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.voceanglica.nl
Email adres:
concertcommissie apenstaartje voceanglica.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Voce Anglica.



Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-11-14 22:11:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar