Christelijke Muziek & Concertagenda

VU Kamerkoor - Sprakeloos Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
VU Kamerkoor - Sprakeloos
Datum:
26 november 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:15u - 17:30u
Omschrijving:

Volgens sommigen zijn muziek en taal zo nauw verwant dat onze verre voorouders neuriënd de laatste roddels bespraken. Kan zang kan eigenlijk wel zonder taal? Om daarachter te komen zingt het VU-kamerkoor ‘Sprakeloos’, een programma met muziek zonder tekst.

‘Sprakeloos’ is een ode aan de veelzijdigheid van de menselijke stem. Zo blijkt zang moeiteloos een doedelzak te vervangen in de dansmuziek van de Schotse Hooglanden, of de instrumentele begeleiding in een Indiase raga. Trage koorklanken blazen de uitgestrekte leegte van de Letse laaglanden in beweging. De stem is de herfst, de wind, en dan weer een vogel, hoog boven een aanzwellend duet van viool en cello. Als Pēteris Vasks in zijn Plainscapes de mystiek van de natuur nog niet vangt, doet Sarah Hopkins dat zeker. Haar Past Life Melodies voert ons via Australische Aboriginal melodieën naar de hoge overtonen van Mongolië.

Het programma begint met een selectie kerkelijke werken waar tekst juist een bijzondere rol speelt. Ook hier klinkt de veelzijdigheid door. Hoewel Vaughan Williams zijn Mass in G Minor in 1921 schreef, vangt het de geest van de Britse kerkmuziek uit de zestiende eeuw. Het maar dertig jaar jongere Le Cantique des Cantiques van Daniel-Lesur is uitgesproken modern — en Frans. Dichte polyfonie en bekoorlijke lijnen wisselen elkaar af in deze twaalfstemmige vertolking van het mystieke, sensuele hooglied.

Adres:
Walenpleintje 157-159
Postcode:
1012JZ
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.dewaalsekerk.nl/agenda/2017-2018/couleur-vocale-vu-kamerkoor/couleur-vocale-vu-kamerkoor/
Email adres:
info apenstaartje dewaalsekerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van VU Kamerkoor.
Telefoon:
0206232074


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-11-02 11:29:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar