Christelijke Muziek & Concertagenda

Claudio Monteverdi: Mariavespers Roermond, Limburg


Naam:
Claudio Monteverdi: Mariavespers
Datum:
19 november 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15u - 00u
Omschrijving:

Concert van het Schütz-Monteverdi Consort.
Het Schütz-Monteverdi Consort is een ensemble van zangers en instrumentalisten dat zich toelegt op het uitvoeren van muziek uit de late renaissance en de vroege barok.
Claudio Monteverdi: Mariavespers
Schütz-Monteverdi Consort en Toneelacademie Maastricht olv Jori Klomp
Het concert vindt plaats in de St. Christoffelkathedraal in Roermond.
De Mariavespers van Monteverdi behoren tot de meest geliefde werken uit de vroege barok. De sacrale hymnen, de spectaculaire dubbelkorigheid, de sprankelende instrumentatie. Toch is het bijzonder dat deze muziek ook mensen raakt voor wie Maria-verering en religieuze rituelen geen dagelijkse kost meer zijn. Dit gegeven heeft het Schütz-Monteverdi Consort tot uitgangspunt genomen voor een concert dat in instrumentatie en muzikale expressie teruggaat naar de vroege zeventiende eeuw. Dus met orgel, theorbe, violen, cornetti, blokfluiten, viola da gamba’s en baroktrombones. Samen met studenten van de Toneelacademie Maastricht vieren we, zo beeldend mogelijk, de vitaliteit van Monteverdi’s werk. Dat past ook bij de ontstaansgeschiedenis ervan. In gepubliceerde vorm was het Monteverdi’s sollicitatie naar de positie van kapelmeester van de San Marco in Venetië, maar het werd vermoedelijk geschreven voor het geboortefeest van Maria Gonzaga, dochter van de hertog van Mantua, Monteverdi’s voormalige werkgever. Daarmee hopen we recht te doen aan de verschillende vertellingen in en rond de oorspronkelijke vespers en te erkennen dat we ruim vier eeuwen verder zijn.
Het concert staat onder leiding van dirigent Jori Klomp.

Adres:
St. Christoffelkathedraal
Postcode:
6041 EG
Plaats:
Roermond (Boek overnachting in Roermond)
Dagje uit in Roermond | Activiteiten Limburg

Provincie:
Limburg

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.kathedraalconcertenroermond.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Schütz-Monteverdi Consort.
Telefoon:
0621244477


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-10-22 18:42:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar