Christelijke Muziek & Concertagenda

Castello Consort speelt Italiaanse vroegbarok! Lattrop-Breklenkamp, Overijssel


Naam:
Castello Consort speelt Italiaanse vroegbarok!
Datum:
21 januari 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:30u

Omschrijving:

Het Castello Consort is een jong ensemble dat zich specialiseert in de historische uitvoeringspraktijk van 17e-eeuwse muziek. Het ensemble bestaat uit vier instrumentalisten: Elise van der Wel (viool), Matthijs van der Moolen (trombone), Anne-Linde Visser (cello) en Henriëtte Wirth (orgel). Deze kernbezetting wordt regelmatig uitgebreid met meer musici, afhankelijk van het project.

Recent heeft het Castello Consort concerten gespeeld tijdens de Internationale Händel-Festspiele in Göttingen (DE), het Beverley Early Music Festival (UK), Festival d\\\'Ambronay (FR), Festival Barocco è il mondo (IT), BRQ Festival (fringe) in Vantaa (FI), Kongsberg International Organ Summer (NO) en in de Fabulous Fringe van het Festival Oude Muziek in Utrecht (NL). Daarnaast stond het ensemble in de programmering van vooraanstaande Nederlandse concertseries, zoals Musica Antica da Camera en Kasteelconcerten.

In 2017 werd het ensemble geselecteerd voor het prestigieuze Eeemerging programma, welke namens Creative Europe een kleine selectie van de meest veelbelovende jonge Europese ensembles voor oude muziek stimuleert met onder andere masterclasses en concerten op internationale podia. Als onderdeel van dit programma is het ensemble uitgenodigd voor residenties bij het NCEM in York (UK) en Ghislierimusica in Pavia (IT).

De leden van het Castello Consort hebben elkaar als studenten ontmoet op de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (NL). Hun passie voor het 17e-eeuwse repertoire resulteert in de keuze voor historische instrumenten. Daarnaast doen de musici zorgvuldig onderzoek naar historische stemmingen (a’=466Hz, ¼-komma middentoon), articulatie, frasering en andere stilistische kenmerken die dit repertoire onderscheiden van andere genres.

Het ensemble heeft ook meegewerkt aan educatieve projecten. Een voorbeeld is ‘Of Shoes & Ships & Sealing Wax’, een project en concert in de Beverley Minster (UK) waaraan circa 200 kinderen en studenten van scholen in Beverley en Hull deelnamen.

Adres:
Jonkershoesweg 10
Postcode:
7635 LM
Plaats:
Lattrop-Breklenkamp (Boek overnachting in Lattrop-Breklenkamp)
Dagje uit in Lattrop-Breklenkamp | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 35,00


Internetadres:
http://www.castelloconsort.com/nl
Email adres:
contact apenstaartje castelloconsort.com
Meer concerten:
Alle concerten van Castello Consort.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-10-14 14:40:45

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar