Christelijke Muziek & Concertagenda

CANTORIJ MONNICKENDAM in ROSSINI’S MESSE SOLENNELLE o.l.v. MARCEL DEN DULK Monnickendam, Noord-Holland


Naam:
CANTORIJ MONNICKENDAM in ROSSINI’S MESSE SOLENNELLE o.l.v. MARCEL DEN DULK
Datum:
10 december 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 18:00u
https://youtu.be/jgEmZpcMx5A
Omschrijving:

PREMÈRE: CANTORIJ MONNICKENDAM in ROSSINI’S MESSE SOLENNELLE o.l.v. MARCEL DEN DULK Gearrangeerd (door Marcel den Dulk) voor groot koor, vleugel (Eric Noya), sopraansolo (Linde Schinkel) en klarinetkwintet Datum: 10 december a. s. – aanvang 15:30 u. Locatie: Grote Kerk Monnickendam

De Cantorij Monnickendam zingt de unieke (Petite) Messe Solennelle van operacomponist Rossini. Uniek bovendien op 10 december aanstaande, vanwege onze verfrissend nieuwe vertolking ervan.
Zijn als kamermuziek voor in een privékapelletje ontstane“Kleine Heilige Mis” herschreef Rossini alras tot grootse vocale/orkestrale Heilige Mis, maar stierf kort na de voltooiing hiervan en zag deze nooit uitgevoerd. Wie weet hoe hij zijn Mis weer zou hebben aangepast aan de huidige (in alle opzichten gewijzigde) omstandigheden, waarbij onder andere klassieke kerkmuziek vaak tot concertrepertoire is geworden? Gerelateerd aan die veranderingen heeft nu Marcel den Dulk de Messe bewerkt: van solistencompositie – met - koor naar koorcompositie – met – soliste; de muziek van de originele Messe bleef ongewijzigd, slechts de rolverdeling van de uitvoerenden werd veranderd. Resultaat: Een feestelijk concertstuk met het koor in de hoofdrol. Daarnaast werd de verhoudingsgewijs veelal als te zacht ervaren harmoniumpartij bewerkt voor klankrijk klarinetkwartet. Extra bijzonderheid: aan het slot van het werk is het fuga- hoogtepunt in de Mis nogmaals toegepast. Zonder twijfel gaan publiek en musici met deze feestelijk uitbundige afsluiting in feeststemming huiswaarts!

Toegangsprijs €22,50 – Voorverkoopprijs €20,0
Donateurs €17,50 – Jongeren tot 21 jaar €10,00 – Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.
Voor meer informatie t.a.v. de kaartenverkoop kunt u terecht op de website van de Cantorij Monnickendam www.cantorijmonnickendam.nl

Adres:
Grote Kerk
Postcode:
1141BL
Plaats:
Monnickendam (Boek overnachting in Monnickendam)
Dagje uit in Monnickendam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
€ 22,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://WWW.Cantorijmonnickendam.nl
Email adres:
secretaris apenstaartje cantorijmonnickendam.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cantorij Monnickendam.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-10-18 19:17:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar