Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Gerben Budding in Lutherfestival Veenendaal Veenendaal, Utrecht


Naam:
Orgelconcert Gerben Budding in Lutherfestival Veenendaal
Datum:
20 oktober 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:00u
Omschrijving:

Orgelconcert Gerben Budding in Lutherfestival Veenendaal
Luther was een zogenaamde Meistersinger, een dichter-componist; hij schreef zowel de tekst als de melodie van zijn liederen. Er zijn 39 kerkliederen van Luther bekend; ze waren mede bedoeld om in de liturgie van de jonge Lutherse Kerk te gebruiken. Luther wilde dat de liederen geschikt waren voor volkszang, een nieuw fenomeen binnen de Kerk. Ze werden vrijwel onmiddellijk populair en werden door de bevolking ook buiten de kerk gezongen. Van Luthers liederen is het strijdbare ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ wel het meest bekende. Het lijflied van Luther betrof echter ‘Nun freut euch lieben Christen Gmein’, waarin hij de lotgevallen beschrijft die hem van Rooms-Katholiek monnik tot reformator maakten.
In het kader van het Lutherfestival Veenendaal (www.lutherfestivalveenendaal.nl) geeft Gerben Budding op donderdag 20 oktober een concert op het orgel van de Oude Kerk op de Markt te Veenendaal. Hij speelt Lutherliederen in koraalbewerkingen van Micheelsen, Böhm, Bach, Dupré, de Lange, Kee en Reger. Aanvang van het concert is 20.00 uur. Toegang is gratis en er is een collecte bij de uitgang. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Oude Kerk, Markt, Veenendaal
Postcode:
3901 DM
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Lutherfestival Veenendaal - 500 jaar reformatie

Uitvoerenden:
Gerben Budding (1987) is hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem, kerkmusicus van de Protestantse Gemeente Gorinchem en Stadsorganist van Gorinchem. Daarnaast is hij Vesperorganist van de Utrechtse Domkerk. Hij geeft regelmatig orgelsoloconcerten in zowel binnen- als buitenland, en won prijzen op diverse orgel- en improvisatieconcoursen. Van zijn orgelspel verschenen meerdere cd’s. Gerben is ook actief als koor- en orkestdirigent en heeft een uitgebreide lespraktijk. Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechts Conservatorium. Hij behaalde de diploma’s Bachelor en Master of Music, alsmede het diploma Kerkmusicus I voor orgel en cantoraat. Hij volgde masterclasses en privélessen orgel bij diverse gerenommeerde musici.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-10-12 23:47:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar