Christelijke Muziek & Concertagenda

Het Requiem van Fauré in perspectief Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Het Requiem van Fauré in perspectief
Datum:
26 november 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
1545u - 1745u
Omschrijving:

Amsterdamse Cantorij
Franse Passie – het Requiem van Gabriel Fauré in perspectief
De Amsterdamse Cantorij brengt in november een geheel Frans koorprogramma onder de titel Franse Passie – Het Requiem van Gabriel Fauré in perspectief. Dit monumentaal werk past in de cantorij-traditie van het koor. Er is om die reden gekozen voor de intieme uitvoering van het Requiem van Fauré in een kleine koorbezetting van 35 zangers, begeleid door een kamerorkest in de authentieke bezetting, zoals het werk op 16 januari 1888 in Fauré\'s Madeleinekerk in Parijs zal hebben geklonken.
Het Requiem wordt gebracht in een context van jongere sacrale werken voor lijdens- en begrafenismuziek van modernere Franse componisten die elk een generatie na Fauré vertegenwoordigen: Francis Poulenc, Olivier Messiaen en de nog levende Thierry Machuel.
Voorafgaand aan deze bijzondere versie van het Requiem van Fauré zingt de Amsterdamse Cantorij drie werken a capella van latere datum: Quatre motets pour un temps de pénitence van Francis Poulenc, O sacrum convivium van Olivier Messiaen en Psaume 50 van Thierry Machuel. De drie stukken dragen net als het Requiem van Fauré een sfeer van rouw, boete, maar zeker ook van hoop en bevrijding.
De Amsterdamse Cantorij voert het Requiem van Fauré uit met het jonge kamerorkest Club Classique. Het Pie Jesu wordt gezongen door jongenssopraan Benjamin Wagemakers (Fauré schreef het Pie Jesu voor jongenssopraan). De baritonsolo wordt gezongen door Jan Willem Baljet.

Adres:
Dominicuskerk, spuistraat 12
Postcode:
1012 TS
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 22,50
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.amsterdamsecantorij.nl
Email adres:
info apenstaartje amserdamsecantorij.nl
Meer concerten:
Alle concerten van De Amsterdamse Cantorij.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-10-06 22:28:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar