Christelijke Muziek & Concertagenda

The Continuo Company in Westerkerkmuzek Veenendaal, Utrecht


Naam:
The Continuo Company in Westerkerkmuzek
Datum:
7 oktober 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

In het kader van het Lutherfestival Veenendaal wordt op 7 oktober om 16.00 uur in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert verzorgd The Continuo Company m.m.v. enkele solisten.
Ook een genie heeft het nodig om te leren. De meest gevierde componist van alle tijden, Johann Sebastian Bach, maakte deel uit van de grote Lutherse kerkmuziektraditie die in de zeventiende eeuw opgestuwd werd door de vernieuwende en expressieve werken van componisten als Schütz and Praetorius. In zijn jeugd ontdekte Bach een waardevolle mentor en leraar in Dietrich Buxtehude. Hij reisde te voet de hele weg van Arnstadt naar Lübeck om bij hem te studeren. De invloeden vanuit zijn eigen familie, onder wie velen componist waren, vormden een van de sterkste invloeden op Bach. Maar hij putte ook inspiratie uit de werken van Franse en Italiaanse tijdgenoten, van welke velen een positie bekleedden in Duitsland gedurende zijn leven. In ‘Destination Bach’ verkent The Continuo Company, onder anderen door bekende gegevens met betrekking tot Bachs bibliotheek, de wortels van Bachs muziek en de invloeden van anderen op hem. Daarbij wordt een pad gevolgd door het Lutherse landschap van Duitsland dat eindigt in de Thomaskirche van Leipzig. Meer informatie, ook over andere oktober-concerten in het kader van het Lutherfestival Veenendaal, is te lezen op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl en op www.lutherfestivalveenendaal.nl. De entree is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2, Veenendaal
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Lutherfestival Veenendaal - 500 jaar reformatie

Uitvoerenden:
Stefanie True, sopraan, Matthea de Muynck en Lidewij van der Voort, barokviool, en The Continuo Company, bestaande uit Ania Katynska, barokcello, Kim Stockx, barokfagot, Arjen Verhage, theorbe en Jenny Zilmer, orgel en klavecimbel.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-10-01 00:38:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar