Christelijke Muziek & Concertagenda

Kamerkoor Musica Vocale met Kroatisch concert Wageningen, Gelderland


Naam:
Kamerkoor Musica Vocale met Kroatisch concert
Datum:
14 oktober 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Musica Vocale op tournee naar Kroatië
Concert in de Grote Kerk in Wageningen op 14 oktober

In oktober gaat het Wagenings kamerkoor Musica Vocale op concertreis naar Kroatië. Daar treedt het koor een aantal keer op in Split en omgeving.
Als voorbereiding hierop geeft het koor op zaterdag 14 oktober een voorproefje van het tournee-programma in de Grote Kerk in Wageningen.

Op het programma staat muziek van Nederlandse en Kroatische componisten. Het koor staat tijdens de concerten in Kroatië onder leiding van de eigen dirigent Rob Vermeulen, maar ook van gastdirigente Sara Dodig Baučić. De geboren Kroatische haalde onlangs haar master koordirectie bij Rob Vermeulen aan het Utrechts conservatorium.

Tijdens het concert in Wageningen zingt Musica onder leiding van Rob Vermeulen een selectie uit het Kroatië-repertoire. Zo hoort u een paar werken van onze eigen Jan Pieterszoon Sweelinck. En hoewel Frank Martin van geboorte een Zwitser is, wordt hij toch een beetje als Nederlander beschouwd. Hij woonde immers de laatste 30 jaar van zijn leven in Nederland. Van hem zingt het koor de intieme maar monumentale Mis voor Dubbelkoor. Dit werk schreef Martin in de jaren 20 van de vorige eeuw. In eerste instantie wilde hij niet dat het werk werd uitgevoerd, omdat het “een zaak was tussen hem en God”, maar in de jaren 60 ging het werk alsnog in première. Sindsdien is het een van zijn meest uitgevoerde en opgenomen werken.

En natuurlijk zingt Musica Vocale ook muziek van Kroatische bodem. Zo hoort u het Stabat Mater van Blaženko Juračić. Dit werk voerde Musica Vocale al eerder uit, in de versie voor kamerkoor en strijkkwartet. In oktober hoort u de versie voor koor a-capella. Daarnaast zingt het koor het aangrijpende Seh duš dan van Igor Kuljerić (1993) over een treurende moeder aan het graf van haar overleden kind. De muziek leunt sterk op de Slavische traditie en is even eenvoudig als dramatisch.

Het concert heeft een programma van een klein uur zonder pauze. Het koor trakteert u op een glaasje wijn/fris na afloop van het concert (1 glas is bij de prijs inbegrepen).

Adres:
Grote Kerk Wageningen: Markt 1
Postcode:
6701 CX
Plaats:
Wageningen (Boek overnachting in Wageningen)
Dagje uit in Wageningen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Musica Vocale o.l.v. Rob Vermeulen

Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.musicavocale.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Musica Vocale.

Kaarten:
15,00 (studenten 10,00 / voorverkoop via website 12,50)

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-09-30 12:35:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.