Christelijke Muziek & Concertagenda

Camiel Boomsma pianorecital Chopin & Schubert Rhenen, Utrecht


Naam:
Camiel Boomsma pianorecital Chopin & Schubert
Datum:
30 september 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u
https://www.youtube.com/watch?v=M_BuxVEtkLk
Omschrijving:

De jonge pianist Camiel Boomsma bewandelt zijn eigen unieke pad en dat heeft hem inmiddels in vele grote concertzalen in de wereld gebracht. Nadat hij internationaal de aandacht op zich vestigde met een virtuoze cd vol Wagnertranscripties, richt Camiel Boomsma zich op de gevoelige pianoromantiek. Met werken van Chopin en Schuberts mooiste sonate raakt hij rechtstreeks het hart.
Camiel Boomsma nam een groot risico toen hij in 2015 met een cd vol Wagnertranscripties aan kwam. De muziek van Wagner laat zich niet echt naar de piano vertalen, zo leek het, en de echte Wagnerfans zouden hun wenkbrauwen fronsen. Camiel Boomsma wist zoveel overtuiging in zijn spel en de transcripties te leggen dat iedereen overstag ging. Pianist Severin von Eckardstein was zelfs zo enthousiast dat hij Boomsma inmiddels heeft uitgenodigd voor een aantal quatre-mainsconcerten.
In Rhenen richt Boomsma zich op het centrum van de pianokunst die hij zo lief heeft: de romantiek van Schubert en Chopin. De internationale pers beschrijft Camiels spel als “zeer sensitief en diepzinnig”. In zijn spel ligt de nadruk op het vertellen van het muzikale verhaal. De muziek van Chopin en Schubert is daar uitermate geschikt voor. Chopin krijgt een gezicht met zijn kenmerkende Nocturnes een schitterende Impromptu en zijn mooiste Ballade en Schubert wordt vertegenwoordigd door zijn laatste pianosonate. Een waardig testament met het meesterlijk sombere Andante sostenuto dat door Camiel Boomsma ongetwijfeld onnavolgbaar wordt uitgevoerd.

Adres:
Kerkplein
Postcode:
3911 LE
Plaats:
Rhenen (Boek overnachting in Rhenen)
Dagje uit in Rhenen | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Piano (meer pianoconcerten)
Uitvoering:
Piano
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
€ 24,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.klassiekaanderijn.nl
Email adres:
info apenstaartje klassiekaanderijn.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Camiel Boomsma.

Kaarten:
www.klassiekaanderijn.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-09-22 17:29:25

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar