Christelijke Muziek & Concertagenda

Castello Consort: Italiaanse vroegbarok met historisch kerkorgel Oosthuizen, Noord-Holland


Naam:
Castello Consort: Italiaanse vroegbarok met historisch kerkorgel
Datum:
20 september 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 00u

Omschrijving:

Het Castello Consort is een jong ensemble met een passie voor zeventiende-eeuwse muziek. Hun vaste kamermuziekbezetting bestaat uit de bijzondere combinatie van barokviool, baroktrombone, barokcello en (kerk)orgel. Alle musici hebben o.a. aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gestudeerd, waar enkele jaren geleden het ensemble ook gevormd is.

Inmiddels heeft het Castello Consort concerten op de bekendste podia in binnen- en buitenland op haar naam staan. Denk aan de Internationale Händel Festspiele in Göttingen (Duitsland), het Beverley Early Music Festival (Engeland) en als 'Fabulous Fringe' in het Festival Oude Muziek in Utrecht.

Voor de tweede keer zal het Castello Consort een concert geven in de Grote Kerk te Oosthuizen. Extra bijzonder is dat ze het historische orgel van deze kerk zullen gebruiken, dat waarschijnlijk zelfs 15e-eeuws pijpwerk bevat! De hoge middentoonstemming (a'=466Hz) sluit fantastisch aan bij het Italiaanse repertoire uit de 17e eeuw.

U kunt werken van Frescobaldi, Marini, Castello en andere tijdgenoten verwachten. In verschillende samenstellingen, van orgel solo tot volledig ensemble. Van harte aanbevolen!

Adres:
Grote Kerk (Raadhuisstraat 61)
Postcode:
1474 HJ
Plaats:
Oosthuizen (Boek overnachting in Oosthuizen)
Dagje uit in Oosthuizen | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Oude Muziek

Uitvoerenden:
Castello Consort (Elise van der Wel, viool; Matthijs van der Moolen, baroktrombone; Anne-Linde Visser, cello; Henriëtte Wirth, kerkorgel)

Entreeprijs:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.castelloconsort.com/nl/agenda.html
Email adres:
contact apenstaartje castelloconsort.com
Meer concerten:
Alle concerten van Castello Consort.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-09-10 22:50:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar