Christelijke Muziek & Concertagenda

Lamentaties van White, Tye en Monteverdi door Cappella Gabrieli Ouderkerk aan den IJssel, Zuid-Holland


Naam:
Lamentaties van White, Tye en Monteverdi door Cappella Gabrieli
Datum:
23 september 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

De Lamentaties van Robert White, 'Peccavimus' van Christopher Tye (één van de langste motetten uit de Tudor-tijd) en een Litanie van Monteverdi. Allemaal topmuziek waar u vast wel eens van gehoord hebt, maar die zelden tijdens concerten te beluisteren is. Dat is het programma van Cappella Gabrieli op zaterdag 23 september om 16:00 uur in de Dorpskerk te Ouderkerk aan den IJssel.
Van Christopher Tye zingt het koor het zevenstemmige motet 'Peccavimus cum patribus nostris'. Dit prachtige werk valt helaas zelden te beluisteren, wat misschien te wijten is aan de bijzondere bezetting.
Daarna klinkt muziek van de schoonzoon en opvolger van Tye aan de kathedraal van Ely: Robert White. White was in zijn tijd even beroemd als zijn toenmalige collega's Byrd en Tallis. Aan het eind van zijn leven was hij zelfs 'Master of the choristers' aan de Westminster Abbey, de meest prestigieuze positie op dat moment. Aan zijn vijfstemmige Lamentaties kunt u goed horen waarom hij zo gewaardeerd werd.
In dit Monteverdi-jaar, tot slot, mag een werk van “Il divino Claudio” natuurlijk niet ontbreken. Van hem klinkt de 6-stemmige Litanie. Cappella Gabrieli wordt daarbij begeleid op het orgel door Piet Hulsbos.

Het concert begint om 16.00 uur. De entree is gratis. Na afloop wordt er een collecte gehouden. Meer informatie over Cappella Gabrieli en het programma kunt u vinden op www.cappellagabrieli.nl. U kunt ook contact opnemen met de dirigent, Maarten Michielsen (0180-443687 en 06-14487661).

Adres:
Dorpskerk, Kalverstraat 1, Ouderkerk aan den IJssel
Postcode:
2935AE
Plaats:
Ouderkerk aan den IJssel (Boek overnachting in Ouderkerk aan den IJssel)
Dagje uit in Ouderkerk aan den IJssel | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.cappellagabrieli.nl
Email adres:
info apenstaartje cappellagabrieli.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cappella Gabrieli.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-09-06 20:14:37

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar