Christelijke Muziek & Concertagenda

Jaco van Leeuwen in Internationale Orgelserie Katwijk Katwijk aan Zee, Zuid-Holland


Naam:
Jaco van Leeuwen in Internationale Orgelserie Katwijk
Datum:
2 september 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 20:45u
Omschrijving:

Op zaterdag 2 september, aanvang 19:30 uur, geeft de Noordwijkse musicus Van Leeuwen een concert met werken van Dupré, Bossi, Whitlock en Jongen aan het Van den Heuvel-orgel in de Katwijkse Nieuwe Kerk.

Van Leeuwen, sinds 1986 als cantor-organist verbonden aan de Oude Jeroenskerk te Noordwijk, zet werk op de lessenaar van diverse Romantische stromingen. Hij opent met de virtuose Prélude et Fugue op.36/2 van Marcel Dupré. Na de spannende Prélude met het zwelwerk, lijkt met de Fugue de rust weergekeerd. Maar met het slot lijken de twee delen versmolten in een ware finale. Daarna twee werken van Marco Enrico Bossi; een dromerig Avondlied op.92/1 en de variatiereeks op.115. Vervolgens de vijfdelige Plymouth Suite van Percy Whitlock. Een kort en bondige suite waarin genoeg te beleven valt in kleur en sfeer. Het slot is voor werk van de Belg Joseph Jongen. Van hem het zangerige Cantabilé op.37 en de Toccata op.104 met de hamerende akkoorden die eindigt in een sonore pedaaltoon. Een uitstekende organist met een uitdagend programma dat prima past bij de klankwereld van het instrument.

De kerkdeuren zijn vanaf 19:00 uur geopend. Bij de entree, €10,- p.p., krijgt men een programmaboekje van het concert, dat tevens alle programma’s van 2017 bevat. Voor kinderen is de toegang gratis.

Adres:
Nieuwe Kerk Voorstraat 79
Postcode:
2225EM
Plaats:
Katwijk aan Zee (Boek overnachting in Katwijk aan Zee)
Dagje uit in Katwijk aan Zee | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Populair Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.sonk.nl/
Email adres:
info apenstaartje sonk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van SONK.
Telefoon:
071 407 6907


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-08-29 18:55:41

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar