Christelijke Muziek & Concertagenda

Eerste orgelconcert Wilbert Magré Doornspijk, Gelderland


Naam:
Eerste orgelconcert Wilbert Magré
Datum:
21 augustus 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:00u
Omschrijving:

Op maandag 21 augustus hoopt Wilbert Magré zijn eerste orgelconcert te geven. Het concert vindt plaats op het Strunk-orgel in de Gereformeerde Kerk te Doornspijk. De aanvang is 20.00 uur.

De musicus (25 jaar) uit Doornspijk is samen met zijn vader Wim Magré een bekend duo als ‘Magré & Magré’ door het hele land. Ook heeft Wilbert diverse koren onder zijn leiding. De liefde voor het orgel is bij Wilbert ook niet onbekend en wil u daarom graag uitnodigen voor zijn eerste orgelconcert.

Op het net gerestaureerde orgel heeft Wilbert een gevarieerd programma samengesteld. Het programma begint met een fantasie over Psalm 25 en Psalm 91 van Willem Hendrik Zwart. Daarna gaat de organist verder met delen uit het orgel concert van Georg Friedrich Händel, een adagio in C minor (opus 56) van Félix Alexandre Guilmant en een Mache Trimophale (opus 65) van Sigfrid Karg-Elert. Halverwege komt er een eigen improvisatie over het lied ‘Wie maar de goede God laat zorgen’ met daarna Erbarm’ dich mein, o Herre Gott van Johann Sebastian Bach en variaties over ‘Almachtige, verheven Heer’ van Denis Bédard. Het concert wordt afgesloten met een Toccata in D minor van Gordon Balch Nevin, een voorspel en koraal over Psalm 6 van zijn vader Wim Magré en een koraalfantasie over Psalm 43 van Willem Hendrik Zwart.

Toegangskaarten zijn ‘s avonds aan de kerk verkrijgbaar. Volwassenen betalen vijf euro en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Meer info: www.wilbertmagre.nl

Adres:
Gereformeerde Kerk
Postcode:
8085AH
Plaats:
Doornspijk (Boek overnachting in Doornspijk)
Dagje uit in Doornspijk | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Wilbert Magré (orgel)

Entreeprijs volwassenen:
€ 5,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.wilbertmagre.nl
Email adres:
info apenstaartje wilbertmagre.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wilbert Magré.
Telefoon:
0525-685413

Kaarten:
Toegangskaarten zijn ‘s avonds aan de kerk verkrijgbaar. Volwassenen betalen vijf euro en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-08-08 16:39:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar