Christelijke Muziek & Concertagenda

Van Franse poëzie naar Italiaanse vrolijkheid met Vlaming Jan Vermeire Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Van Franse poëzie naar Italiaanse vrolijkheid met Vlaming Jan Vermeire
Datum:
22 augustus 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Op 22 augustus leidt de Vlaamse organist Jan Vermeire de luisteraar van Franse poëzie via Vlaanderen naar Italiaanse vrolijkheid. Onder meer speelt hij het prachtige Prélude, Fugue et Variation van César Franck. Deze muziek komt helemaal tot haar recht op het Maarschalkerweerdorgel in de wondermooie akoestiek van de Sint Lambertuskerk. Voorafgaand aan het concert is er om 19.15 uur een toelichting in het parochiehuis tegenover de kerk. Na het concert is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten, bij mooi weer in de tuin. De toegang is vrij met na afloop een collecte ter ondersteuning van de organiserende stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’.

Jan Vermeire – een Vlaming pur sang
Jan Vermeire is een ware Vlaming, die zichzelf als volgt omschrijft: ‘organist, artistiek directeur, organisator, koorleider, zanger, reiziger, zoeker, wandelaar, zwemmer, ridder zonder paard, kind van de zee en de Westhoek, gastronoom, wijnliefhebber, boekenlezer, verzamelaar, en de OrgelJan…’
Een veelzijdig man dus en levensgenieter. Dit komt ook tot uiting in zijn muziekkeuze. Zowel de prachtige poëtische Franse muziek van Franck, Widor en Vierne als de vrolijke muziek uit Vlaanderen en Italië brengt hij graag ten gehore. Een concert dat begint met verlangen en eindigt in vrolijkheid!

Waar en wanneer?
Het concert op dinsdag 22 augustus begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. De toelichting begint om 19.15 uur in het parochiehuis t.o. de kerk. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.
Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertus-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl.
 

Adres:
St. Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3, Rotterdam-Kralingen
Postcode:
3062 VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)

Uitvoerenden:
Jan Vermeire, organist
www.janvermeire.be

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee

Internetadres:
http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl
Email adres:
cinthadevreede apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van St. Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
06-27536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-07-31 11:59:36

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar