Christelijke Muziek & Concertagenda

IJsbrand ter Haar geeft orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen Kampen, Overijssel


Naam:
IJsbrand ter Haar geeft orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen
Datum:
3 augustus 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

IJsbrand ter Haar geeft orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen

Op donderdag 3 augustus geeft organist IJsbrand ter Haar een orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Hij zal daar op zowel het koororgel als het hoofdorgel muziek ter gehore brengen die in relatie staat met Kampen. Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 10 Euro. Voor 65+, jeugd en jongeren gelden aangepaste tarieven.
De orgels en de kerken van Kampen ademen een lange geschiedenis. Deze kerken en orgels, vooral het grote orgel in de Bovenkerk, hebben organisten en componisten eeuwenlang geïnspireerd. Muziek van deze componisten staat voor dit concert door IJsbrand ter Haar geprogrammeerd. Gerard Bunk (1888 - 1958) schreef muziek tijdens zijn verblijf in Kampen en veel langer geleden, in de 17e eeuw, was Gisbert Steenwick organist in de Bovenkerk. Een mooie aanleiding om ‘rondom Kampen’ als thema van het concert te nemen. Dat is wat IJsbrand ter Haar vorm geeft. Eerst speelt hij oude muziek van Sweelinck, Steenwick en De Fesch (in transcriptie) op het koororgel en dan wat recentere werken van Van Eyken, Bunk en Adriaan C. Schuurman (1904 – 1998), die in Kampen geboren is. Van deze laatste meester speelt IJsbrand een prachtig driedelig werk over Psalm 150 als feestelijke finale van dit concert. IJsbrand ter Haar (1982) studeerde orgel aan het conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema en klavecimbel in Zwolle bij Chris Farr om vervolgens verder te studeren aan de Messiaen Academie bij Theo Jellema, Cor van Wageningen en Leo van Doeselaar. Dit rondde hij met onderscheiding af. In 2014 was hij finalist van de Grand Prix d’Echo te Freiberg in Duitsland. Ter Haar is organist van de Maartenskerk te Elst.

Verdere informatie is te vinden op https://debovenkerk.nl/orgelconcerten/ en op https://www.facebook.com/concertcommissie.bovenkerkkampen/ . U bent van harte welkom.

Adres:
Koornmarkt 28
Postcode:
8261JX
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.debovenkerk.nl
Email adres:
harryhaasjes apenstaartje solcon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van IJsbrand ter Haar.
Telefoon:
0628124366


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-07-28 11:15:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.