Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert in Zeerijp door Egbert Schoenmaker Zeerijp, Groningen


Naam:
Orgelconcert in Zeerijp door Egbert Schoenmaker
Datum:
20 augustus 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 18:00u
Omschrijving:

ZOMERCONCERT IN ZEERIJP

Op zondagmiddag 20 augustus 2017 om 16.00 uur zal organist Egbert Schoenmaker uit het Duitse Emlichheim het vierde concert verzorgen in de serie zomerconcerten van de Jacubuskerk te Zeerijp, de prachtige rode Groninger dorpskathedraal met het beroemde en zo karakteristieke orgel van Theodorus Faber (1651).
Egbert Schoenmaker studeerde in Utrecht, Arnhem en Amsterdam, waar hij als leerling van Piet Kee het Solistendiploma verkreeg. Later studeerde hij nog klavecimbel bij Anneke Uittenbosch in Amsterdam. Hij was 30 jaar organist van het Epmann-Orgel (1812) in de Simon & Judaskerk in Ootmarsum. Tot 2012 was hij orgeldeskundige voor de Lutherische Landeskirche in Niedersachsen.
Ook is hij zeer aktief als pedagoog en leidt veel leerlingen op als kerkorganist (Organist im Nebenamt). De vele orgels, waaronder de historische orgels in de Graafschap, dienen daartoe als
les-en studiemogelijkheid.
Het concert heeft als thema ‘Muziek voor kerk kasteel en kroeg’. Schoenmaker speelt fraaie 16de eeuwse dansen van Tielman Susato waarbij ook de slagwerker Chögyal Trizin meerwerkt. Verder werken van Hassler, Scheidt, Flor, Froberger, Krieger, Pasquini, Tunder en Buxtehude. Allemaal werken die juist op het Riepster orgel in middentoonstemming zo goed tot hun recht komen.
Na het concert is er gelegenheid tot napraten in het koor van de kerk onder het genot van gratis koffie. De entrée is € 10.00. Kom op 20 augustus naar Zeerijp en geniet van pure schoonheid en harmonie in klank en architectuur!
Zie verder op www.jacobuskerkzeerijp.nl.

Namens de Stichting Kerkconcerten Jacobuskerk Zeerijp,

Henk Aardse, secr..
06-45028381

Adres:
Borgweg 10
Postcode:
9914PG
Plaats:
Zeerijp (Boek overnachting in Zeerijp)
Dagje uit in Zeerijp | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.jacobuskerkzeerijp.nl
Email adres:
secr.kerkconcertenzeerijp apenstaartje kpnmail.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Organist Egbert Schoenmaker.
Telefoon:
0596582035


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-07-23 18:52:44

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar