Christelijke Muziek & Concertagenda

Beleef de Vrede! 320 jaar Vrede van Rijswijk Rijswijk, Zuid-Holland


Naam:
Beleef de Vrede! 320 jaar Vrede van Rijswijk
Datum:
1 oktober 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:30u - 17:30u
Omschrijving:

Om te vieren dat er 320 jaar geleden in Rijswijk een vredesverdrag werd gesloten wordt er een cultureel feestje georganiseerd. Op zondag 1 oktober 2017 vindt in het oude centrum van Rijswijk een middagvullend programma plaats met roulerende voorstellingen in de Oude Kerk en Museum Rijswijk. Het publiek zal in twee groepen worden verdeeld. Eén groep start in de Oude Kerk en de andere groep in het Museum. Halverwege het programma wisselen de groepen van locatie.
In de Oude Kerk zal Concertkoor Rijswijk onder leiding van Daniël Salbert en met medewerking van professionele solisten en musici werken uitvoeren uit de tijd van de Vrede van Rijswijk. “Praise the Lord” van de Engelse componist John Blow werd zelfs speciaal gecomponeerd “to celebrate the Peace of Ryswick”. “L’Europe Galante” van André Campra ging op 24 oktober 1697 in première en is een ode aan de liefde die zich afspeelt in verschillende Europese landen. Ook rond 1697 componeerde Marc-Antoine Charpentier zijn “Te Deum” voor koor, solisten en orkest. De instrumentale opening van dit stuk is bekend geworden als de herkenningstune voor Eurovisie-uitzendingen. Aan het concert wordt medewerking verleend door Lauren Armishaw, sopraan, Sara Klein Horsman, alt, Falco van Loon, tenor, Robert Brouwer, bas, en het Holland Symfonie Orkest.
Tegelijk met het concert vinden er in het Museum Rijswijk ook korte voorstellingen en een presentatie plaats. Toneelgroep Elf zal een toneelstuk uitvoeren op basis van de “Vredezang over den gemaakten Peis te Rijswijk”. In een beknopt historisch blijspel laten de acteurs zien wat er ‘echt’ gebeurde in het Rijswijk van 1697. De regie is in handen van Ruud Kies. Daarnaast zal Theatergezelschap Fenix (voorheen Eskalibur) het theaterstuk “Een man voor Isabella” opvoeren in de tuin van Museum Rijswijk. De Historische Vereniging Rijswijk zal een tweetal lezingen verzorgen over de Vrede van Rijswijk. Ook Museum Rijswijk zelf zal aandacht besteden aan deze historische gebeurtenis.

Adres:
Oude Kerk, Herenstraat 62b
Postcode:
2282 BT
Plaats:
Rijswijk (Boek overnachting in Rijswijk)
Dagje uit in Rijswijk | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Concertkoor Rijswijk, solisten, Holland Symfonie Orkest; Toneelgroep Elf, Theatergroep Fenix, Historische Vereniging Rijswijk

Entreeprijs:
€ 25,00


Internetadres:
http://www.concertkoorrijswijk.nl
Email adres:
info apenstaartje concertkoorrijswijk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Concertkoor Rijswijk.

Kaarten:
www.concertkoorrijswijk.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-07-20 15:59:39

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar