Christelijke Muziek & Concertagenda

Requiem van Verdi Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Requiem van Verdi
Datum:
8 juni 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 21:45u
Omschrijving:

Op 22 mei 1974 klonk Verdi's MESSA DI REQUIEM in de San Marco in Milaan. De kritieken op het monumentale werk waren goed. Johannes Brahms zei bijvoorbeeld dat 'alleen een genie deze muziek had kunnen componeren'. Maar sommige critici vonden het Requiem wel erg 'opera-achtig'. En dat is het ook! Door het hele werk gebruikt Verdi krachtige ritmes, sublieme melodieŽn en dramatische contrasten- zoals hij deed in zijn opera's- om de gevoelens die de tekst oproepen, uit te drukken. Verdi sleept de luisteraar mee in alle ontzettingen en verschrikkingen van het Dies Irae, het visioen van de dag des oordeels. Die klankuitbarstingen vormen een dramatisch contrast met de smeekbedes die in aangrijpende aria's een diepmenselijk karakter krijgen. Het vreugdevolle Sanctus (een ingewikkelde achtdelige fuga geschreven voor dubbelkoor) begint met een koperfanfare ter aankondiging van Hem 'die komt in de naam des Heren' en leidt tot een engelachtig Agnus Dei gezongen door de vrouwelijke solisten met het koor. Tot slot klinkt het smekende Libera me:'Bevrijd mij, Heer, van de eeuwige dood ... wanneer Gij komt om de wereld met vuur te oordelen.'

Adres:
Zuiderstrandtheater, Houtrustweg 505
Postcode:
2583 WB
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Residentie Bachkoor; Het Promenade Orkest; n.t.b, sopraan; Florieke Beelen, mezzo sopraan; Elmar Gilbertsson, tenor; Kazuma Goto, bas o.l.v. Jos Vermunt, dirigent.

Entreeprijs volwassenen:
€ 37,50
Entreeprijs kinderen:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.bachensembles.nl
Email adres:
info apenstaartje bachensembles.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Residentie Bach Ensembles.
Telefoon:
070-7118979

Kaarten:
www.bachensembles.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-07-12 11:31:35

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.