Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Ab Weegenaar in de Bovenkerk Kampen, Overijssel


Naam:
Orgelconcert Ab Weegenaar in de Bovenkerk
Datum:
13 juli 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
https://www.youtube.com/watch?v=dQhUzL2KbtY
Omschrijving:

Orgelconcert Ab Weegenaar in de Bovenkerk te Kampen

Op donderdag 13 juli verzorgt Ab Weegenaar een orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Het concert, dat om 20.00 uur begint, heeft als thema 'oud en nieuw' en wordt door Weegenaar gegeven op zowel het historische hoofdorgel van Hinsz als het koororgel van Reil.

Aan het thema ‘Oud en Nieuw’ geeft Ab Weegenaar, de vaste organist van deze Bovenkerk, op zijn geheel eigen kleurrijke wijze vorm. Oud, door op het (nieuwe) koororgel werk van Jan Pieterszoon Sweelinck en Girolamo Frescobaldi te spelen, maar ook nieuw door hedendaagse composities uit te voeren. Ook op het historische orgel. Weegenaar speelt de ‘Toccata Chromatica” van Ad Wammes (*1953) en verschillende werken van Jean Langlais. Die klinken heel goed op het monumentale Hinszorgel. Ab kan dat als geen ander deze werken heel zorgvuldig registreren en kleuren met de klanken van dit prachtige instrument. Bijzonder is de vermenging van oud en nieuw in de ‘Hommage à Dietrich Buxtehude’ van Peter Eben, maar Weegenaar sluit het concert af met werk van de meester Buxtehude zelf. Als uitroepteken. U bent van harte welkom dit concert mee te beleven.

Informatie over de concertserie en over toegangsprijzen is te vinden op www.debovenkerk.nl/concerten of op Facebook: https://www.facebook.com/concertcommissie.bovenkerkkampen/



Ab Weegenaar.jpeg

Adres:
Bovenkerk, Koornmarkt 28
Postcode:
8261JX
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.debovenkerk.nl/concerten
Email adres:
harryhaasjes apenstaartje solcon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ab Weegenaar.
Telefoon:
06 2812 4366


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-07-09 22:19:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar