Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Minne Veldman Deventer, Overijssel


Naam:
Orgelconcert Minne Veldman
Datum:
15 juli 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Op zaterdag 15 juli 2017 geeft Minne Veldman een orgelconcert op het monumentale Holtgräve-orgel uit 1839 in de Grote of Lebuinuskerk te Deventer. Hij brengt vanaf 20.00 uur een afwisselend en avondvullend programma met live-videobeelden.

Minne Veldman genoot zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle en is nu een veelgevraagd concertorganist. Jaarlijks geeft hij, verspreid over heel Nederland, zo’n 50 orgelconcerten. Ook is hij veelvuldig te beluisteren op CD (onlangs verscheen zijn tiende solo-album) en op internet (vrijwel dagelijks nieuwe orgel-video’s). Daarnaast geeft hij met regelmaat nieuwe bladmuziek uit, is hij dirigent van vijf koren en geeft hij orgelles. Zijn website www.minneveldman.nl biedt alle informatie.

Elk jaar geeft hij enkele ‘grote’ orgelconcerten. Het gaat hierbij om toonaangevende historische orgels in monumentale kerken, met een avondvullend programma (inclusief pauze met koffie/thee en muziekverkoop), een toelichting, veel afwisseling, videobeelden van de speeltafel (waardoor bezoekers in de kerk de organist zien spelen) en een mooi vormgegeven full colour programma.

Zaterdag 15 juli 2017 is Deventer aan de beurt voor zo’n ‘groot’ orgelconcert. Het concert vindt plaats twee dagen na de 80e sterfdag van de beroemde Nederlandse organist/componist Jan Zwart (1877 - 13 juli 1937). Daarom wordt het concert geopend met een van diens bekendste composities, de Fantasie-Toccatine over Psalm 33. Voor de pauze klinken verder werken van Krebs en Bach (BWV 543), Sergei Rachmaninoff en Feike Asma.

Na de pauze vermeldt het programma muziek van Karg-Elert (Fuga con Corale ‘Jesu, meine Freude’), Saint-Saëns (Troisième Fantaisie) en de Canadees Denis Bédard (Festive Toccata). Veldman besluit zijn concert met een eigen koraalfinale.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk of (met korting) via www.orgelconcertenminneveldman.nl. Op deze site staat ook alle informatie over dit concert overzichtelijk op een rij: het orgel, parkeermogelijkheden, het programma en foto’s van kerk en orgel.

Toegangsprijzen:
- 18 jaar en ouder: € 12,50 (aan de kerk) / € 10,00 (online)
- 12 t/m 17 jaar: € 7,50 (aan de kerk) / € 5,00 (online)
- 11 jaar en jonger: gratis

Adres:
Grote of Lebuinuskerk
Postcode:
7411KV
Plaats:
Deventer (Boek overnachting in Deventer)
Dagje uit in Deventer | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Avondvullend, afwisselend orgelconcert met videobeelden

Uitvoerenden:
Minne Veldman

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis
Speciale actie:
Online voorverkoop = € 2,50 korting!

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.orgelconcertenminneveldman.nl/deventer-15-juli
Meer concerten:
Alle concerten van Minne Veldman.

Kaarten:
http://www.minneveldman.nl/webwinkel/toegangskaarten

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-07-07 14:57:02

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar