Christelijke Muziek & Concertagenda

Wandelconcert Tirza Piepers (blokflluit) en Cantorij Emmeloord in Buitenkerk Kampen Kampen, Overijssel


Naam:
Wandelconcert Tirza Piepers (blokflluit) en Cantorij Emmeloord in Buitenkerk Kampen
Datum:
8 juli 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:00u
https://www.youtube.com/watch?v=ImCAyjiiwgE
Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

Op zaterdagmiddag 15.00 uur is er een wandelconcert in de Buitenkerk te Kampen. Het concert maakt deel uit van de zaterdagmiddagserie, die normaliter in juli en augustus verzorgd wordt in de Bovenkerk, maar op 1 en 8 juli plaats vindt in de Buitenkerk te Kampen.

Blokfluitiste Tirza Piepers zal solowerken van Couperin spelen en de 'Cantorij Emmeloord', een kamerkoor uit Emmeloord, zal (meest a capella) koorwerken van onder andere Da Victoria, Byrd, Jenkins, Gieilo, Bikkembergs en Whitacre vertolken.

Tirza Piepers heeft blokfluit gestudeerd bij Adriënne du Clou aan het Conservatorium van Zwolle en is afgestudeerd als uitvoerend musicus in 1999. In 2005 heeft zij de solo cd 'recordered' uitgebracht met bewerkingen van muziek voor strijkinstrumenten.
Momenteel is zij bezig met een nieuw soloproject en zal tijdens dit concert werken spelen uit 'livres de pièces de clavecin' van François Couperin.

De Cantorij Emmeloord is een kamerkoor dat bestaat uit 18 enthousiaste zangers en zangeressen die onder leiding van dirigente Co Jongsma-Hoekstra al jarenlang vocale muziek uit verschillende klassieke stijlperiodes ten gehore brengt. De laatste jaren maken werken van meer hedendaagse componisten als Jenkins, Whitacre en Gielo deel uit van het repertoire. Dat zijn mooie, gematigd moderne, maar bovenal erg sfeervolle vocale werken, die door de Cantorij heel innig worden uitgevoerd.

De wandelconcerten zijn telkens vrij toegankelijk. Er is bij de uitgang wel gelegenheid financieel bij te dragen aan de instandhouding van deze concerten.

Adres:
Buitenkerk, Buitennieuwstraat 101
Postcode:
8261AT
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.debovenkerk.nl/zaterdagmiddagconcerten/
Email adres:
harryhaasjes apenstaartje solcon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cantorij Emmeloord.
Telefoon:
0628124366


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-07-05 10:13:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar