Christelijke Muziek & Concertagenda

Nicole Schmaloer en Gijs Boelen Orgel Plus Deventer, Overijssel


Naam:
Nicole Schmaloer en Gijs Boelen Orgel Plus
Datum:
4 november 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 16.00u
Omschrijving:

in onze reeks orgelconcerten bieden wij enkele malen in het jaar een Orgel-Plus-concert. Daarbij speelt een organist samen met andere musici. Dit concert is een combinatie van orgel en dwarsfluit.
Nicole Schmaloer Dwarsfluit
Muziek loopt als een rode draad door het leven van Nicole Schmaloer. Al jong begon zij met fluitlessen aan de muziekschool en speelde zij in verschillende ensembles. Na de middelbare school volgde als vanzelf het conservatorium in Arnhem waar zij studeerde bij Thies Roorda en Riende de Reede. Tijdens haar opleiding is de voorliefde voor kleine ensembles ontstaan: “de fluit heeft de mogelijkheid zich wat klank betreft aan te passen aan andere instrumenten. Dat samenspel, dat invoelen en kleuren is voor mij van wezenlijk belang in de muziek.”
Na een inspirerende les van Willem van der Vliet enkele jaren geleden is er veel veranderd in haar fluitspel. “Sindsdien speel ik meer vanuit innerlijke stilte, vanuit een innerlijke kracht waardoor ik mij zoveel meer verbonden voel met de muziek.”
Nicole speelt onder andere in het blaaskwintet Ardito, met verteller Boudewijn Betzema, trio Les Clochards en NECTAR.
Gijs Boelen Orgel
Gijs Boelen beleefde zijn eerste ervaring met de klank van een kerkorgel op vijfjarige leeftijd tijdens een orgelconcert op het beroemde Müller-orgel van de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem. Dit moment was beslissend voor zijn leven tot op de dag van vandaag. Gijs heeft les gehad van verschillende orgeldocenten: Marco bij de Vaate, Jacques van Oortmerssen, Louis Robilliard en Bernhard Haas. Deze periode van zijn leven sloot hij af met het behalen van een master orgeldiploma aan het Conservatorium van Amsterdam, dat voorzien was van de beoordeling: cijfer 10 met onderscheiding. Na zijn afstuderen begon een aantal jaren van verdere zelfontdekking. Gijs Boelen heeft in die tijd een repertoirelijst gecreëerd die voor een groot deel bestaat uit muziek die niet zo vaak op orgel klinkt, waaronder veel transcripties, die hij zelf heeft geschreven, en enkele eigen composities. Voor meer informatie hierover kun je zijn website raadplegen: www.gijsboelen.nl.

Adres:
Broederenkerk
Postcode:
7411LB
Plaats:
Deventer (Boek overnachting in Deventer)
Dagje uit in Deventer | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)

Uitvoerenden:
Nicole Schmaloer Dwarsfluit
Gijs Boelen Orgel

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Zaterdagmiddagconcerten Deventer.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-06-26 15:42:49

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar